Kısa süre önce İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesince, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu'na verilen cezada gerekçeli karar açıklanana kadar istinaf başvuru süresinin korunması istemiyle Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesine dilekçe sundu. Bunu fırsat bilerek bir "mağduriyet" hikayesi kurgulamaya çalışan İYİ Parti lideri Meral Akşener ile İmamoğlu basit orta oyunları ve taht ihtirasları nedeniyle büyük tepki çekiyor.

A Haber'de yayınlanan Satır Arası programına katılan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, muhalefet içinde gitgide çirkinleşen adaylık mücadelesine yönelik ses getiren açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu'nun hiçbir hikayesinin olmadığını vurgulayan Sayan, Akşener'in "Bu şarkı burada bitmez" sözlerine tepki gösterdi.

Sayan'ın açıklamaları şöyle:

"AKŞENER, CHP'NİN GENEL BAŞKANI GİBİ SENİ YÖNETİYOR"

"Bütün bunları hiç düşünmeden orada CHP'nin Genel Başkanı sanki Meral Akşener'miş gibi orada evin sahibi evin patronu gibi seni yönetiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne üzülüyorum ve sesleniyorum; 'Size yazıklar olsun. Önce 'altılı masa' deyip Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden Meral Akşener partisini meşrulaştırdı. Büyütmeye çalıştı.

CHP'NİN YERİNE GEÇMENİN HESAPLARINI YAPIYOR

Şimdi de İmamoğlu üzerinden CHP'yi paramparça edip kendisi 'Türkiye'de ben ikinci parti olabilir miyim'in hesaplarını yapıyor.

Kendisinin kazanamayacağını, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazanmayacağını, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Tayyip Erdoğan karşısında varlık gösteremeyeceğini, altılı masanın aday gösterse de kazanamayacağını biliyor.

Bir dahaki hamleye oynuyor. 'Ben Cumhuriyet Halk Partisi'ni eski sistemde ana muhalefetten düşüreyim. 2. partiden düşüreyim. 2. parti ben olayım. Bundan sonra pazarlık masalarında ben olayım. Bundan sonra Türkiye'yi yönetme iddiasında parti varsa iktidardan sonra ben göstereyim.' Onu yapmaya çalışıyor."

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Kığılı 19.12.2022 21:46
    Sayın savcı Allah seni korusun amin
  • Ali Hoca 19.12.2022 21:14
    Yuları dış güçlerin eline verdin mi adamı her türlü rezalete, kepazelige, hainliğe sürüklerler.Bunlar da yuları kaptırmış. Ne derlerse yapmak zorundalar.Zillet itifakinin durumu bundan ibarettir.
  • silke 18.12.2022 17:14
    savci abim iyiki varsin.
  • Alperen 18.12.2022 08:42
    Sayın Savcı Sayan çok doğru bir tespitte bulunmuş. Meralyanın başbakan falan olmak yada bu ülkenin geleceği ile bir kaygısı yok. O sahiplerinden aldığı emri uyguluyor Türkiye'yi bölmek, parçalamak. Sahte milliyetçi parti olan İYİ partiyi ana muhalefet yapmak derdi o.
  • sarıçiçek 18.12.2022 00:03
    HAİNLER İŞ BAŞINDA And olsun sinek gibi ezilecekler...Tankların önünde duran bu Millet bunları silindir gibi ezmeye azimli?
Daha fazla yorum görüntüle