DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın aylar önce sarf ettiği 6'lı masaya ilişkin çıkışları yeniden gündem oldu. 

Babacan, Mehmet Akif Ersoy moderatörlüğünde, Habertürk Yazarı Nihal Bengisu Karaca, Habertürk Yazarı Sevilay Yılman ve Habertürk Yazarı Abdurrahman Yıldırım'ın sorularını yanıtladı.

"'GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM' DIŞINDA UZLAŞILAN TEK BİR KONU YOK"

Babacan 6'lı masadaki birbirinden farklı ideolojileri ve aynı noktada buluşamamalarını "Şu andaki tek müşterek noktamız "Güçlendirilmiş parlamenter sistem" bunun haricinde, uzlaşılmış, bitmiş bir anlayışımız yok hiçbir konuda. 6'lı masada olup da 'Bu ülkede Kürt sorunu yoktur' diyeni ben duymadım." sözleriyle aktardı.

"6'LI MASAYA ÇOK ŞEY YÜKLEMEYİN"

Sorular karşısında köşeye sıkışan Babacan "6'lı masa derken... 6'lı masaya gereğinden fazla şey yüklersek, oraya da haksızlık yaparız. Temel konularda ilke ve hedefler konusunda ..." dedi.

"ÖNCE BU KONUDA BIR KONUŞMA KARARI ALMAMIZ GEREKİYOR"

Mehmet Akif Ersoy'un "İlke ve hedefler konusunda aynı yerde misiniz" sorusuna "Onları konuşmamız gerekiyor. Daha konuşmadık." diyen Babacan, Sevilay Yılman'ın "Ne zaman konuşacaksınız" sorusuna "Önce bu konuda bir konuşma kararı almamız gerekiyor. Henüz o kararı almış değiliz. Ortak kararı aldıktan sonra..." yanıtını verdi. 

Bu yanıt sonrası stüdyoda gazetecilerin kendilerini tutamayarak gülmesi ise 6'lı masanın dışarıdan nasıl bir izlenim verdiğini açıkça ortaya koyması açısından önemli.

SOSYAL MEDYA YIKILDI: ŞAKA GİBİ MASA

İzledikleri karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen sosyal medya kullanıcıları "Konuşma kararı almak üzere toplandıklarında... "Daha konuşmamız lazım". Seçimden sonra konuşacaklar herhalde, 6'lı masa bu nasıl bir ciddiyet. Pazar neşesi kıvamında izledim. Çok komik gerçekten." şeklinde çok sayıda yorum yaptı.

 

Yorumlar 346 Yorum Var
  • Iste böyle 27.12.2022 13:46
    yilmaz erdogan bunu yakinda sahneye tasir..komedi ya.cidden komedi.onlarda anladi insanlarin gülmeye ihtiyaci var,bizde elimizi tasin altina koyalim demisler..iyi de demisler.
  • Ali 27.12.2022 09:34
    Literatüre yeni bir kavram:"Konuşmak İçin konuşma kararı almak"!? Bravo Babacan !... Bunlar bu ülkeyi yöneteceklerde bizde göreceğiz..Sizin daha on tekne ekmek yemeniz lazım....
  • abdullah 26.12.2022 23:37
    acziyetin vucud bulmuş hali...düşünün bunlar iktidar ve karar almaları lazım...karar almak için karar almayı karar almaları lazım sonra karar almak için toplanacaklar ver karar alacaklar..yazmak bukadar üsrüyorsa birde gerçeğini düşünün...vay Türkiyem var bunlaramaı kaldı....
  • İzzet 26.12.2022 22:59
    Bu beyefendi den iyi bürokrat olur. Lider olmaz. Yazık CIA yanlış ata oynamış
  • Kızılelma 26.12.2022 22:26
    Ölme eşeğim ölme yaza yonca bitecek :))
Daha fazla yorum görüntüle