CHP Sözcüsü Faik Öztrak "Erken seçim tartışmalarının başladığı şu günlerde, 6'lı masada liderler önemli bir karar daha aldılar. 6 Nisan'dan önce yapılacak bir erken seçime altı parti olarak destek verilecek." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında altılı masanın dünkü toplantısına ilişkin, "Erken seçim tartışmalarının başladığı şu günlerde liderler önemli bir karar daha aldılar. 6 Nisan'dan önce yapılacak bir erken seçime altı parti olarak destek verilecek. Bu tarihten sonra yapılacak bir seçim, erken seçim değil, siyaset mühendisliği olduğu için desteklenmeyecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce "Erken seçim yok." dediği hatırlatılarak, "Dün de 'Mevsim şartlarına göre seçimi öne çekebiliriz.' dedi. 6 Nisan’dan sonraki bir seçim kararına muhalefetin Meclis'te destek vermeyeceğini biliyoruz. Bu durumda Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi seçim kararı alacak ancak bu kez de yeniden aday olup olamayacağı tartışması var? Hem seçimin öne çekilmesine hem de yeniden adaylık tartışmasına ilişkin yorumunuz nedir?" sorusuna Öztrak, şu karşılığı verdi:

"Her şeyden önce şu hususun altını çizeyim, bundan sonra bize her mevsim bahar. Onlara ise her mevsim kış. Erken seçim için altı parti tutumunu açıkladı. 6 Nisan’a kadar olacak bir seçim erken seçimdir, destek oluruz. Bu tarihten sonraki seçim ise siyaset mühendisliğidir. Cumhur ittifakı kendi göbeğini kendi kessin. Erdoğan’ın adaylığı konusuna gelince, her iş bu Anayasa'ya göre yürüyecek. Bu Anayasa'da ne yazıldığı belli. Hukukçular tartışır, kararını verir. Cumhur İttifakı'nın adayı kim olacak, bizim için hiçbir kıymetiharbiyesi yoktur. Hep söylüyoruz, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın adayı olacaktır."

Yorumlar 120 Yorum Var
  • Mustafa gülmez 08.01.2023 08:33
    Başkanlık ile milletvekilliği ve yerel seçimler birleştirilse daha iyi olmaz mı?
  • Selçuk 07.01.2023 12:28
    Ulan sizden bir halt olmaz
  • Tarık 07.01.2023 11:56
    Altılı masanın oyuncağı olacak bir cumhurbaşkanı adayı arıyorlar, böyle şahsiyetsiz biri kim ben de merak içindeyim
  • Türk 07.01.2023 09:25
    Allah tan bunlar çoğunlukta değil... Adamlar azınlıkdayken böyle Allah korusun bide çoğunlukğa geçerlerse...
  • REMZİ 07.01.2023 09:12
    6 tane başkan,20 tane her bölgeye bir başbakan,165 tene bakan 36 tane bölge valisi, 40 tane aanayasa mahkemesi,9000 adet yeni üst düzey bürokrat, vatandaşlar ise sabun fabrikasına ham madde olarak nakil olacaklar....
Daha fazla yorum görüntüle