Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin beklediği seçim tarihini açıkladı. Erdoğan "Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'yeter söz milletindir' diyerek sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün 6'lı masaya 'yeter' diyecektir." diyerek seçimlerin 14 Mayıs 2023'te yapılacağını söyledi. 

CHP'DEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla seçim tarihine ilişkin tartışmalar son bulurken, CHP'den farklı açıklamalar geldi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Sandıklar gelecek. 14 Mayıs'ta seçim olacak. Sandığa gideceğiz. Allah'ın izniyle yeni bir başlangıç yapacağız. Güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye'yi büyüteceğiz" derken, CHP'li isimlerden 6 Nisan'dan sonraki bir seçim tarihini desteklemeyecekleri konusunda açıklamalar geldi. Seçim tarihine ilişkin, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 14 Mayıs seçim tarihi konusunda "8 Mart'ta seçimlerin yenilenmesine karar verirse 14 Mayıs'ta seçim verilebilir. Kararı kendisi verecek. Seçimleri 7 Nisan'a kadar erken seçime desteğiz. Sonraya bırakmak siyasi mühendislik olur. Biz Cumhurbaşkanı'nın siyasi mühendislik hesaplarına alet olmayız. CHP değil, altılı masanın kamuoyuna açıkladığı bir tutum var. Bu tutumun arkasındayız. Siyasi mühendislik tasarımının parçası olmayacağız" değerlendirmesi yaptı.

CHP'li Engin Özkoç ise "Biz sana dedik ki '6 Nisan'dan önce seçim olursa bu millet içindir, 6 Nisan'dan sonraki seçim saray ve senin koltuğun içindir.' Sen milleti düşünmediğin için, kendin için bir seçim tarihi belirledin" açıklamasında bulunarak altılı masanın Meclis'te seçim kararını desteklemeyeceklerini duyurdu.

KILIÇDAROĞLU 'DESTEKLEYECEĞİZ' DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, aylar önce 14 Mayıs'ta yapılacak bir seçime destek vereceklerini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, 19 Eylül 2022'de Elazığ’da Kanal 23 ve Fırat TV ortak yayınında kendisine yöneltilen '14 Mayıs’ta seçim talebi gelirse CHP olarak oy verir misiniz?' sorusuna 'Tabii tabii. Hiç kimsenin endişesi olmasın' diye karşılık vermişti. 

 

Yorumlar 34 Yorum Var
  • AK DOĞAN 20.01.2023 10:27
    İngiliz İsrail olan Osmanlı Tarihinde olabilecek bir Tarih sanırım bakın araştıralım
  • Vatandas 20.01.2023 08:29
    Kesin 6 nisana kurdukları bir tezgah vardır bu hainlerin o yüzden ısrar ediyorlar Allah bu hainlere fırsat vermeyecek feraseti milletimize versin herkesin gözü açılsın doğru yoldan sasmayalim Amin
  • Mahmut 20.01.2023 06:39
    Bunun olacağı 1 yıl önce belliydi
  • Pütürgeli 20.01.2023 02:09
    Bu iki boş çuval..Bunlar fonlandıkları para kadar bağırıyorlar ..Demek bu ikisi iki para alıyor ..Diğer konu neden 6 Nisan ??? Sen kimsinde senin dediğin tarih olacak ? 6 Nisan olması ile 14 Mayıs olmasının farkı ne ? 6 nisanda sana oy verecekler 14 Mayıs olunca vermeyecekler mi?
  • tepki 20.01.2023 00:30
    sonuc da bunlara gøre erken secim degil mi tam seytan akli sira eski kanun olsun diyor isterse kabul etmez onlarin sorunu
Daha fazla yorum görüntüle