Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada #cehapeyiboykotet başlığıyla, AK Parti seçmeninin oylarının geçersiz sayılması için bir kampanya başlatıldı. 

ÜLKE TV Ankara Temsilcisi Mustafa Pala’ya konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, oy pusulaları ile ilgili yapılan manipülasyonları anlatarak vatandaşları uyardı.

PUSULADA TUZAĞA DİKKAT!

Ali İhsan Yavuz, pusulaların geçersiz sayılması için başlatılan çirkin kampanyayı şu sözlerle açıkladı:

"Bir takım manipülasyonlar şimdiden başladı, yine pusulaları bastılar ve sosyal medyada dolaştırmaya başladılar. Pusulanın üzerine herhangi bir işaret koyduğunuzda ya da iki ayrı yere mühür vurduğunuz da ya da ufacık leke sürdüğünüzde bu pusulanın geçersiz olduğunu bilmemiz lazım. Bir takım kesimler, AK Parti’ye oy verenlerin CHP kızgınlığı içerisinde oraya çarpı atıp AK Parti’ye vermesine yönlendirelim ki oy geçersiz olsun diye uğraşıyorlar. Sosyal medyada gezen hiçbir şeye güvenmeyin. Tek bir zarf veriyorlar ve 2 pusula veriyorlar. Birinde Cumhurbaşkanı adayları olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın altına oyumuzu vuracağız, ikinci pusulada parti amblemi olacak orada ampule oy vereceğiz. Manipülasyonların kurbanı olmayalım. Özellikle AK Parti’ye oy verin ama CHP’ye de çarpı atın diyorlar, işte o zaman oy geçersiz olur. İki pusulayı da zarfa koyarak, sandığa atmamız gerekiyor"

ADRES DEĞİŞİKLİĞİNİ UNUTMAYIN!

Yavuz, depremden etkilenen bölgeler için ikamet değişiklikleri ile ilgili de şu açıklamalarda bulundu:

Milyonlarca kişi hareket etti, ilini ilçesini değiştirdi. Tüm bu insanların seçmen olmasının önünde bir engel yok ama seçmen olduğu yer ile olduğu yer arasında uzak mesafe olabilir. Bu insanların oy kullanabilmesi için çıkarılan OHAL KHK’sında deprem bölgesine ilişkin hangi hakkı varsa, onlar devam edecek. İçişleri Bakanlığı dileyen herkesin adresini bir tuşla adresini alabileceği bir kurgu oluşturdu. O bölgenin insanları fiilin adresini almazsa oyunu kullanamaz. Vatandaşlarımız bu kolaylıklardan istifade etsin, 3 gün sonra bu 23.59’da bu bitecek. Bu kez kendi bizzat, Nüfus Müdürlüğüne gitmek zorunda kalacak. E-Devlet’te Cuma günü saat 23.59’a kadar sürecek. Bazı noktalardan bazı kriz ortamı oluşturmak isteyenleri görüyoruz. Biz AK Parti olarak sandık başlarını sağlama almamız gerekiyor. Görevlilerimizi çok iyi tespit etmeye çalışıyoruz.” 

Yorumlar 35 Yorum Var
  • cengizhan 15.03.2023 10:02
    Ali ihsan bey istanbul seçimindeki hileyide ortaya çıkarmıştı helal olsun.
  • İzmirli. 15.03.2023 09:38
    Başka bir seçim hilesi daha uygulanıyor. CİMER'e bile yazdık, üst yazıyla YSK'ya gönderildi dendi, o günden beri hiçbir düzeltme olmadı. Ne yapalım, ne yazıldıysa o olur. İnsanların yazdıklarına kıymet verilmeli.
  • Türk 15.03.2023 09:08
    Ulan şeytanın aklına gelmez.. İşleri güçleri hile hurda algı... Allah bu 7 li masaya fırsat vermesin
  • Hasan 15.03.2023 09:07
    Marketlerde her şey çok pahalı emekli maaşlarına ara zam yapılmalı , insanların mutlu bir şekilde sandığa gitmesi için insanları mutlu edecek oranda bir ara zam yapılmalı .
  • Gurbetçi 15.03.2023 08:20
    Bunu yapacak insanımız çoook
Daha fazla yorum görüntüle