Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Antalya Milletvekili Adayı Prof. Dr. Serap Yazıcı Demirtaş ve Kavala için özgürlük vadederek Suç işlememelerine rağmen hürriyetlerinden mahrumlar." dedi.

Gelecek Partili Serap Yazıcı 37 kişinin hayatını kaybettiği "6-8 Ekim olayları"nın azmettiricisi terör destekçisi eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 15 Temmuz darbe girişimi ile Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada müebbet hapse çarptırılan Osman Kavala için özgürlük istedi.

Partinin Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Antalya Milletvekili Adayı Serap Yazıcı, dün akşam Fatih Altaylı'nın Habertürk'te sunduğu 'Teke Tek' programına konuk oldu.

Burada, seçimi kazanmaları durumunda atacakları adımları anlatan Yazıcı'nın gündeminde de Demirtaş ve Kavala vardı.

"SUÇ İŞLEMEMIŞ OLMALARINA RAĞMEN HÜRRİYETLERINDEN MAHRUMLAR"

Yazıcı şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanlığını kazandığımız takdirde Türkiye için çok ciddi reformlar yapabiliriz. Geçiş yol haritasında Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini yardımcıların da katılımıyla, uzlaşmayla düzenleyecek. O metinler aracılığıyla pekçok reformu yapabiliriz. Biz hukukun sınırları içinde kalacağız. Türkiye'de tek sorunlardan biri keyfi tutuklamalar. Ve bunların uzun sürmesi, ifade hürriyetinin ihlal edilmesi. Pek çok muhalif figürün suç işlememiş olmasına rağmen hürriyetlerinden mahrum kalmaları. Bunun iki örneği Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş. Uluslararası camiadaki taahhütlerimize uymuş olsaydık, ne Demirtaş ne Kavala ve ne benzerleri içeride olacaktı. Demokratik hukuk devletini kurmak Türkiye'yi oksijen pompalamak anlamına gelecek. Parlamento kurulduğunda, sandalye dağılımını gördüğümüzde, acaba anayasa değişikliğini isteyen sadece biz mi olacağız? Bana kalırsa Adalet ve Kalkınma Partisi'ndekiler bizden daha fazla parlamenter sistem isteyebilecek.

Yorumlar 46 Yorum Var
  • Orhan0708 14.04.2023 09:52
    Antalyanın hakiki yörük çocukları bu kansızları istemiyor.
  • Tunga 13.04.2023 15:57
    Siz ABD 'de ve Avrupa Birliği ülkelerinde terörle demokrasiyi aynı cümlede kullanan kimseleri pek göremezsiniz..Serap hanım acaba CNN international kanalına çıkıp El kaide ve Daeş militanları için özgürlük isteyebilir, teröristler için demokrasiden bahsedebilir mi?
  • Yavuz Selim KILIÇ 13.04.2023 11:57
    (Güya ) Profesör işte. Buna göre, Öcalan da suçsuz. Terörist de yok. Mehmetçik boşuna dağ taş demeden geziyor. Şehit oluyor.
  • akoçer 13.04.2023 11:29
    kan bağın mı var.
  • Cihangir 12.04.2023 23:25
    Uluslararası dediğin yamyamlara uyusaydık ne vatan kalmıştı ne devlet. O senin dediğin uluslar bize düşman size dost.
Daha fazla yorum görüntüle