HABER7

Muhalefetin fonlu medyası, “okuduğunu anlamamak” olgusuna yeni bir boyut kazandırdı. HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Habertürk TV’deki konuşmasıyla ilgili haber yapan CHP medyası, dinlediğini de anlamadı.

AK Parti İstanbul 3. bölgeden milletvekili adayı olan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’nun milletvekili yemini hakkındaki sözleri çarpıtıldı.

NE DEDİ, NE YAZDILAR…

Zekeriya Yapıcıoğlu’nun milletvekili andıyla ilgili Anayasa değişikliğini işaret ettiği konuşmasını Odatv, “Cumhur İttifakı üyesi HÜDAPAR lideri açık açık söyledi… İlk 4 maddeyi istemiyoruz” başlığıyla haberleştirdi.

Paylaşılan videonun hiçbir yerinde Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili bir ifadesi bulunmayan Yapıcıoğlu’nun sözlerini çarpıtan Odatv tepki çekti. Bazı sosyal medya kullanıcıları, “Eskiden okuduğunu anlamayanlar var diye hayıflanıyorduk ama şimdi dinlediğini anlamayanlar da çıktı ortaya” ifadeleriyle Odatv’nin çarpıtmasına tepki gösterdi.

AÇIK AÇIK YALAN

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın’ın sahibi olduğu Odatv’nin “Açık açık söyledi, ilk 4 maddeyi istemiyoruz” şeklinde yansıttığı konuşmasında HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu’nun ifadeleri şöyle:

“Bakınız, Siyasi Partiler Kanunu da aslında 12 Eylül cuntasının tüm partilere dayattığı siyasi bir çerçeve var. Bu siyasi çerçeveye göre aslında siyasi partilerin tamamı Cumhuriyet Halk Partisi’nin şubeleri olmak zorundadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı okuna göre yapılanmak, buna göre bir siyaset üretmek zorundadırlar. Mevcut siyasi partiler kanununda böyle. Fakat gerçekte bu öyle mi? Değil. Metinler zaman içerisinde eskir.

(Yemin metni değişmeli mi diyorsunuz sorusuna) O bugünün tartışması değil. Eğer yemin metnini değiştirme imkanımız olsaydı biz onu tartışmaya açardık, konuşurduk. Fakat şu anda bir yemin metni var. Bunun değişmesi için anayasanın değişmesi lazım. Anayasa değişikliği de seçimden önce yapılacak bir şey değil. Fakat seçimden sonra muhtemeldir ki yeni ve sivil bir anayasa gündeme gelecektir, o tartışmalar yeniden açılacaktır. Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır.”

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Hakyolu 29.04.2023 20:16
    İzmirli arkadaşım oda tvye gitmemiş habertürkte konuşuyor.siz böyle yanlış anladıysanız. Diyerleri hepten yanlış anlar.
  • Misafir 26.04.2023 01:12
    Oda tv Domuz gibi asla koyun olmaz ALLAHA İnanmadıkları için yalan iftira onlara göre besmele
  • izmirli 26.04.2023 00:03
    oda tv nin bir suçu yok. asıl suç hüdaparın genelbaşkanında. sen oda tv nin nasıl bir şeytan olduğunu bile bile ne diye gidip onlara demeç veriyorsun? sen istediğin kadar doğruları söyle onlar yine bildiklerini yazacaklar. velhasıl hüdaparın bunları adam yerine koyup konuşması yanlış olmuş... umarım bi daha böyle bir hataya düşmezler...
  • Mehmet 25.04.2023 22:18
    Bu arkadaşlar ne kadar az konuşursa o kadar iyi çünkü her cümlelerini çarpıtırlar
  • Hoca 25.04.2023 21:28
    Gardaş yorumu yanlış. Atatürk ilkelerine uymakta sorun yok. Sorun uymamakta. Bugün bu ilkelere akp sahip çıkıyorken chp tamamen düşman kesilmiş durumda. Dolayısıyla bütün partilere chpnin şubesi gibi davranmak dayatılıyor yorumu yanlış. Chpnin kendisi bile bu ilkelere uymuyor ki başkasına dayatılsın
Daha fazla yorum görüntüle