Kırım Tatar halkının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Başkan Erdoğan hakkında övgüyle bahsetti. Kırımoğlu, "Recep Tayyip Erdoğan kadar Kırım Tatar halkına böyle, bu çapta, bu ölçüde hiçbir kimse destek vermemiştir." ifadelerini kullandı.

Kırım Tatar Türklerinin Lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 'Recep Tayyip Erdoğan kadar Kırım Tatar halkına hiç kimse bu denli destek olmamıştır!' dedi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesince (AHBVÜ), Kırım Tatarlarının milli lideri ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na fahri doktora unvanı verildi.

Törenin ardından Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nca düzenlenen Kırım Tatar Halkının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Söyleşisi'ne katılan Kırımoğlu, Başkan Erdoğan hakkında övgüyle bahsetti.

"HİÇ KİMSE ERDOĞAN KADAR DESTEK OLMAMIŞTIR"

Başkan Erdoğan'ın Kırım Tatar halkına olan desteğine dikkat çeken Kırımoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'ye ilk ziyaretimiz 1992 yılında, yani Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra başladı. O zaman Turgut Özal Cumhurbaşkanıydı. Ondan sonraki her cumhurbaşkanlarıyla da görüştük. İş birliği yaptık. Sağ olsunlar herkes Kırım'a, Kırım Tatar halkına belli derecede destek verdiler. Ama, bunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum. Gerçeğini söylemek istiyorum. Recep Tayyip Erdoğan kadar Kırım Tatar halkına böyle, bu çapta, bu ölçüde hiçbir kimse destek vermemiştir."

KIRIMOĞLU, CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI TOPÇU İLE KIRIM VE UKRAYNA'DAKI GÜNCEL DURUMU GÖRÜŞTÜ

 

Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, bugün Ankara'da resmi temaslarda bulundu. YÖK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Göktaş ile bir araya gelen Kırımoğlu, Türkiye'ye sığınan savaş mağduru Kırım Tatarlarının üniversitelerdeki denklik sorunlarını görüştü.

Ardından, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde, Kırım Tatar halkının efsanevi milli lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na fahri doktora takdim töreni düzenlendi.

Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, sonrasında İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığını ziyaret etti. Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ankara'daki resmi temasları çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşme gerçekleştirdi. 

Kırımoğlu, bugün akşam yemeğinde Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile bir araya geldi. Akşam yemeğinde, Rus işgalindeki Kırım'daki Kırım Tatarlarının durumu, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'da devam eden savaşa ilişkin konular görüşüldü. Yemekte, Ukrayna Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Denis Zolotaryov, Kırım Ailesi Merkezi Başkanı Anife Kurtseitova, Kırım Haber Ajansı Türkiye İrtibat Bürosu Müdürü Esma Kasar ve Yalçın Topçu ve Kırımoğlu'nun beraberindeki heyetteki isimler yer aldı.

"TÜRKİYE, KIRIM'A KAVUŞMASI İÇİN VERDİĞİ İNSANLIK MÜCADELESİNDE DAİMA YANINDADIR"

Yalçın Topçu, görüşmeye ilişkin, "Kırım Tatar Türklerinin Milli lideri ve Ukrayna milletvekili aynı zamanda Türk İslam Dünyasının büyük evladı, 1944'te 6 aylıkken yaşadığı sürgüne,15 yıl Sovyet zindanlarında çektiği zulümlere rağmen,asla şiddet ve illegal mücadeleye başvurmadan vatanı Kırım’da milleti ile birlikte var olmak için verilen şanlı mücadelenin efsanevi bayraktarı ve insan hakları mücadelesinin dünyadaki müstesna sembol isimlerinden birisidir. Türkiye ve Türk milleti, onun halkının var olması ve kadim vatanları Kırım’a kavuşması için verdiği insan hakları mücadelesinde her daim yanında olmuş ve olacaktır" açıklamasını yaptı.

 

Yorumlar 14 Yorum Var
  • keamu 15.05.2023 13:19
    Mustafa Abdülcemil hayatı kırım Türklerin in haklarını korumak için yaptığı mücadeleler ile geçmiş çok tecrübeli bir siyasetçi ve yıllanmış bir çınardır. .
  • vatanını seven 15.05.2023 09:21
    deneme tahtasımı bu ülke
  • Hayri 15.05.2023 08:58
    Bizim Eskişehir halkının bir çoğu da kırım tatarıdır Rus zulmünden Türkiye'ye sığınmıştılar ama şimdi CHP li milliyetçilik kalmadı aynı şey Bulgaristan ve Selanik göçmenleri de aynı yolda vatanını seven HDP PKK ile işbirliği yapmaz
  • Muhasebe 14.05.2023 12:20
    Chp daha ala destek verir merak etmeyin.denemek lazım
  • Alp Eren 13.05.2023 15:33
    Adını bile doğru bilmiyor Tatar kardeşlerimizin karşı tarafta olduğunu söylüyorsun. Mustafa AbdulCemil Kırımoğlu başta olmak üzere gönül coğrafyalarımızdaki bütün kardeşlerimiz ve onların Liderleri Reis ile birliktedir.Yalçın Başkanımızın da hepimizin gönlündeki yeride şehidimizin emaneti ve zor anlarda hiç bir menfaat düşünmeden milletinin yanında olmasıdır.
Daha fazla yorum görüntüle