Seçimin ikinci tura kalmasının ardından HDP ve PKK'lılar Kılıçdaroğlu'na desteklerini sürdürüyor. Son olarak HDP/YSP milletvekilleri de PKK'nın yayın organında Kemal Kılıçdaroğlu'na destek istedi.

HDP ve PKK cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından da Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini sürdürüyor. 14 Mayıs'tan önce hem HDP'liler hem de Kandil'den PKK'nın sözde elebaşları Kılıçdaroğlu için destek istemişti. Diyarbakır'da 51 kişinin katil zanlısı olan Selahattin Demirtaş'ın, bebek katili terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın ve cezaevlerinde tutuklu bulunan PKK'lı teröristlerin salınması için Kemal Kılıçdaroğlu'na destek isteyenler, seçim ikinci tura kalınca destek mesajlarını yenilemeye başladı.

KAYYUM ATANMAMASI İÇİN, CEZAEVLERİNİN BOŞALMASI İÇİN OYLAR KILIÇDAROĞLU'NA

HDP'nin milletvekili Serhat Eren, PKK'nın yayın organı Meyda Haber'de yaptığı açıklamada, belediyelere kayyum atanmaması ve cezaevinde yatan PKK'lı teröristlerin tahliyesi için sandığa gidin çağrısı yaptı. Eren açıklamasında, "Kürt halkı için, belediyelerimize kayyum tayin edilememesi için, cezaevlerinde olan on binlerce arkadaşımızın özgürlüğü için, 28 Mayıs'ta inançla karalıklıkta sandığa gidin. ifadelerini kullandı.

HDP/YSP Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan: Herkes sandığa gitsin ve iradesine, oyuna sahip çıksın. Bu faşist ve kayyumcu zihniyeti sandığa gömelim.

HDP/YSP Diyarbakır Milletvekili Halide Türkoğlu: Biz nasıl 2019 seçiminde belediyeleri AKP'ye kaybettirdiysek, bu seçimde de Erdoğan'a kazandırtmadık. 

HDP İstanbul İl Eş Başkanı İlknur Birol: Sandıklarda denetleme ağımızı daha da kuvvetlendireceğiz, İstanbul'da kuş uçmayacak.

KANDİL VE PKK'DAN PEŞ PEŞE DESTEKLER

14 Mayıs seçimleri öncesi, PKK'nın elebaşlarından Bese Hozat, Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapmış ve AK Parti, MHP ittifakı iktidara geldiği takdirde PKK ile mücadeleye devam edeceğini belirtmişti.

Yorumlar 52 Yorum Var
  • Süleyman 22.05.2023 14:48
    Gün gelecek pervasızca konuşan bu hainler kendi kendilerini eyp ile imha edecekler.
  • Cezayir 19.05.2023 02:45
    Eli kanlı pkk kılar siz den usandık artık
  • tepki 19.05.2023 01:26
    iyi de oyunuz nere gitti o zaman bu nasil engeleme chp dersen masa agalar olmasa belki oyu yuzde 10 idi cok chp eski akp aday var diye chp oy verdi o oylar chp degil temel ali davut bunlarin oyu meral dersen ayni yerde idi o zaman sizin oylar kime gitti erdogan dusmanligi yapar iken chp gibi kazik yediler haberleri yok
  • Misafir 19.05.2023 01:07
    Poşisin askerin seçim günü çok dikkatli olması lazım. Bunlar çalmak milletintehdit etmek için herşeyinyapacaklar. Süleyman soylu talimat vermeli. Bunlar rahatça terör estirmemeli
  • Sinnir Lee 19.05.2023 00:03
    Neden Türkçe konuşuyorlar, cellatına aşık olmuşlar. Herhalde.
Daha fazla yorum görüntüle