7'li koalisyon yıllardır ya yapılan hizmetlere karşı hazımsız açıklamalarda bulunuyor ya üstüne konuyor ya da yatırım yapan firmalara karşı yaptırım tehditleriyle gözdağı vermeye devam ediyor. Hatta uzun zamandır kendilerinin de savunduğu yap-işlet-devlet modeline AK Parti uyguladığı için karşı çıkıyorlar.

"O ŞİRKETLERİN ASLA PARALARINI ÖDEMEYECEĞİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde FOX TV'nin canlı yayınına konuk olmuş "Bu Kanal İstanbul projesi ve Marmara’nın temizlenmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı vermişti;

Eğer Kanal İstanbul’a herhangi bir ülke kredi verir veya gelir de ihalesini alırsa iktidara geldiğimizde, Allah nasip ederse biz o projeyi durduracağız o ülkeyle de aramıza mesafe koyacağız. O şirketlerin asla paralarını ödemeyeceğiz. O şirketlerin Türkiye’de yatırım yapmalarının önünü tamamen keseceğiz. Çünkü Türkiye’ye hiç kimsenin ihanet etmeye hakkı yoktur."

AKŞENER: KESİNLİKLE O PARALARI ÖDEMEYECEĞİZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kanal İstanbul Projesine ilişkin, "Bu ihalenin içinde yer alanlar, kesinlikle biz ilk seçimde iktidar olacağız ve kesinlikle o paraları ödemeyeceğiz. Şimdiden bilin." demişti.

KARAMOLLAOĞLU: YENİ INŞAATLARIN HEPSİ İSRAFTIR

Üretim yerine hizmete dönük yatırımları yaparsanız, binalar, yeni devlet binaları yaparsanız, yollar yaparsanız bunların hepsi şu anda israf kapsamına girer. Bir yol 10 sene sonra yapılsa ne olur şu anda? Türkiye'nin zaten hemen hemen her yerinde bu yollar yapıldı. 27 bin kilometre yoldan bahsediyorlar. Üzerinde araç gidip gelmedikten sonra, ticari araçlar bu yolları kullanmadıktan sonra bu yol ekonomiye bir şey katmaz, tam tersi ekonomiye yük getirir. Onun için yolsuzluktan hemen sonra bu israf kalkacak. Bunun adı israftır. Yeni inşaatların hepsi israftır. Allah rızası için bunu dikkate alın."

CHP'Lİ ALTAY: BU HÜKÜMET DÜNYANIN EN DOĞRU İŞİNİ BİLE YAPSA...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok. Milletin bize verdiği görev bu kardeşim. Kaldı ki, bu hükümet çok da yanlış işler yapıyor." diye konuşmuştu.

CHP’Lİ ÖZKAN: MARMARAY’I ECEVİT YAPTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, 12 Mart 2019’ta hizmete giren Marmaray’ı eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in yaptığını şu sözlerle savunmuştu;

Marmaray Projesi rahmetli başbakanımız Sayın Bülent Ecevit’e aittir. Bu, Resmi Gazete’nin ilanıdır, Bakanlar Kurulu ilanı. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Bülent Ecevit ve bakanlar. Marmaray Projesi’ni rahmetli Bülent Ecevit yapmıştır. Buradan hareketle şunu söylemek istiyorum, son dönem eserlerden de bu ülkeye katkı sunan herkes için bizim gönlümüzdeki yeri sabittir.

YAP-İŞLET-DEVRET ÇEKİŞKİSİ

Ülkeye getirilen her hizmeti uygulanan model nedeni ile eleştiren Kılıçdaroğlu'nun yıllar önceki yap-işlet-devret güzellemesi, ikiyüzlü siyaset anlayışını gözler önüne serdi.

Kılıçdaroğlu, bugün hedef aldığı modeli şu sözlerle güzellemişti:

Yap-işlet-devret modeli. Son derece basit. Uluslararası ihaleye çıkacaksınız. Gelip bunu Türkiye'de yapacaklar. Paralı geçiş olacak. Zaten metro paralı. "Ya yüksek tutarsa fiyatı" diyorlar. Yüksek tutarsa üstteki otobüse binecek.

 

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Ertürk 19.05.2023 22:40
    Get yat aşağıya
  • Ali Rıza 19.05.2023 22:26
    İnanmak zor sadece AKP yaptığı için O MASRAF, BU İSRAF diyorlar tek kelime YAZIKLAR olsun bunlar bizi TÜRKİYE Yİ yönetmeye talipler ALLAH KORUSUN AMİN
  • SELAMET 19.05.2023 19:17
    MUHALEFET BU VATANA YAPILACAK HER İŞE ENGEL OLMAYI GÖREV EDİNMİŞ...VİZYON SIFIR....AKIL OLSA BİZ DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ DERLER..KAFA yok ki...
  • Bumerang 19.05.2023 18:54
    "Devletin kasasından bir şey çıkıyor mu? Hayır" Devletin kasasından bir şey çıkmadığı gibi bilakis Devletin kasasına giriyor. Verilen günlük araç sayısını aştığı için Devletin kasasına o şekilde giriyor.
  • Mehmet Çağlayan 19.05.2023 18:33
    Hakkaten ya karşımızda muhalefette yatırımları durduracağız başa gelince diyerek destek isteyen bunu vaadeden bir muhalefete inanıp oy veren bir kesim var şaşılacak bir durum yani kandildekilerin videolar yayınladıkları halde adayımız Kılıçdaroğlu diye buna destek veren bir kesim inanılacak gibi bir şey değil vatanımızı bölmek isteyenlere destek veren aceba dünyada başka ülke varmi
Daha fazla yorum görüntüle