7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı makamını bölücü odaklarla pazarlık meselesi haline getirdi.

Kandil'in desteğini arkasına alan Kılıçdaroğlu, HDP/YSP'nin 'özerk devlet' temelli bölücü şartlarına da boyun eğdi. HDPKK'lı Cengiz Çandar, Kılıçdaroğlu'nun Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile mutabakata vardığını itiraf etti. Bunun üzerine topa giren bir başka HDPKK'lı Ahmet Türk ise "Kılıçdaroğlu verdiği sözleri tutmazsa hesabını sorarız" tehdidinde bulundu. Durum öyle bir boyut aldı ki PKK "Kılıçdaroğlu'na oy verin yoksa iç savaş çıkartırız" tehditleri savurmaya başladı. CHP - HDP hattında "Kürdistan'a statü, yerel özerklik ve anayasa değişimi" söylemleri baş gösterdi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN DEMİRTAŞ VE KAVALA İÇİN ÖZGÜRLÜK VAADİ

Terör suçlarından tutuklu bulunan 6-7 Ekim olaylarının sorumlusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, açık açık Kılıçdaroğlu'na desteğini ilan etti. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Demirtaş, kendisine özgürlük vadeden Kılıçdaroğlu'na yürekten inandığını belirterek "Benim oyum sizedir" dedi. Her fırsatta terör suçlularına özgürlük vaadinde bulunan 7'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu da "Demirtaş'ın serbest kalmasını istiyorsanız bana oy vereceksiniz" demişti.

Kılıçdaroğlu en son Van mitinginde de, "Düşüncesini ifade etti diye hapse atılan kişileri ya da düşüncelerinden ötürü kimsenin hapse atılmasını istemiyorsanız Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istiyorsanız Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız" demişti.

ESKİ HDP EŞ GENEL BAŞKANI YÜKSEKDAĞ: SIRTIMIZI YPG'YE DAYIYORUZ

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yükekdağ, HDP olarak "Biz sırtımızı Rojava'ya, Kobani'ye, YPG-YPJ'ye dayıyoruz. Bunu söylemekte hiçbir sakınca görmüyoruz. Bakın sırtımızı kime dayadığımızı çok net söylüyoruz ve bundan sonrada sırtımızı buraya dayamaya devam edeceğiz" demişti.

AKŞENER "HDP MASADA OLURSA BİZ OLMAYIZ" DEMİŞTİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan etmesi sonrası ilk tebrik 6'lı koalisyonun 'gizli' ortağı HDP'den gelmişti. HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu ile görüşmek istediklerini söyleyip davette bulunmuştu. 6'lı koalisyonu dağıtan ve 72 saat sonra geri dönen Meral Akşener, geçtiğimiz akşam katıldığı canlı yayında, HDP'li Sancar'dan 'hoca' olarak bahsedip CHP ile HDP'nin görüşmesine yeşil ışık yakmış ve "CHP, HDP ile görüşebilir ama bizim olduğumuz masaya getiremez." açıklamasında bulunmuştu.

SAADET PARTİSİ: HDP BAKANLIK TALEP EDEBİLİR

Akşener, Altılı Masa'da HDP'nin olmadığını ve HDP'yle bakanlık gibi alışveriş olması mümkün olmadığını savundu. Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın ise, "HDP'nin talep edeceği şeyler özgürlüktür, refahtır. Bakanlık da talep edebilir. Sayın Kılıçdaroğlu karar verecektir" ifadelerini kullandı.

HDP'Lİ ORUÇ: BAKANLIK VERSELER DE ALMAYIZ

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, 6'lı koalisyondaki ortaklarıyla giriştikleri bakanlık pazarlıklarına ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı.

Oluç, 'İçişleri ve Milli Savunma Bakanlıklarının HDP'ye verileceği' iddialarına ilişkin kahkahalar atarak, "Bize verseler de almayız zaten" diyerek yapılan pazarlığı doğruladı.

HDP'LI REMZİYE TOSUN: OPERASYONLAR DURDURULSUN

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, başındaki tülbendini yere atarak terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'ın hapishane şartlarının kaldırılmasını ve TSK'nın sınır ötesi operasyonlarını durdurmasını istemişti.

ALI BABACAN: HDP DE KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VERIRSE ÇOK MUTLU OLURUZ

 

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6’lı koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için HDP’ye şu sözlerle mesaj vermişti;

Ortak cumhurbaşkanı adayına sadece 6 parti değil daha fazla sayıda parti destek versin istiyoruz ve HDP de başka partiler de eğer bizim ortak cumhurbaşkanı adayımıza yani Sayın Kılıçdaroğlu'na destek verirlerse biz çok mutlu oluruz.

PKK ELEBAŞI KARASU: AKP MHP'YE KARŞI EN BÜYÜK MÜCADELEYİ BİZ VERDİK

Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Mustafa Karasu yayınladığı video ile "AK Parti ile MHP'ye karşı en büyük mücadeleyi biz verdik." demiş 7'li koalisyona ortak hareket etme çağrısı yapmıştı.

Yorumlar 22 Yorum Var
  • fikri 20.05.2023 10:44
    şimdi hapisane duvarlarına daya sırtını
  • Komando erol 20.05.2023 10:24
    Bu herifin kırmızı çizgisi kandile özgürlük beyler.bunum çapı bu kadar.bunlarun zaten mayaları bozuktu.simdi kusuyorlar.az kaldı senide 7 ortaginida sandığa gömeceğiz.
  • vatandaş 20.05.2023 02:15
    bu chp, teröre ve teröriste karşılar...peki bunlar için terör ve terörist kim?ak parti ve erdoğan, islami terör örgütü ve terör örgütü elebaşısı bunlar olsa gerek...mantığımı kullandığım zaman ,mantığım beni bu sonuca ulaştırıyor...başka bir izahı yok chp nin başkanı kk ve avanesinin karşı olduğu tek şeyin erdoğan olduğu gerçeği bunun sağlamasıdır...
  • Gökhan 20.05.2023 01:20
    A. B. D nın ağzından konuşuyorlar. Belli kim emir veriyor bunlara.
  • HIDIR BUDUR 20.05.2023 01:01
    Ülke içi ve dışındaki FETÖcülerin desteği. Kandilden sabah akşam destek açıklamaları. Sağında "İHA'lar a karşı" TANRIKULU, solunda " Sözde Ermeni soykırımını tanıyan" Canan KAFTANCIOĞLU, arkasında " Türklüğümden değil ama Hristiyan kimliğimle gurur duyuyorum" diyen Selin BÖKE..Veee buyrun "siyasi" cenaze namazına..
Daha fazla yorum görüntüle