Haber7 – ÖZEL

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu liderliğindeki Millet İttifakı’nın bütün paydaşları seçim sürecini yalanlar üzerine kurguladı. 6’lı masada bir gün önce söylenen sözler ertesi gün yalanlanır hale geldi. Meydanlara sadece yalan vaat edildi. Seçim gecesinin son dakikasına kadar süren yalan furyası adeta baş döndürdü.

Yalancılıklarının faturasını dahi hükümete kesmeye kalkan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İktidar bizi inanılmaz bir yalan kampanyasının içine sürükledi” dedi. “Yalan konuşmayı bilmiyoruz” diyen İmamoğlu, haftalar boyunca peş peşe sıraladıkları yalanları ise unuttu.

Fakat arşiv unutmadı…

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’TAN SEÇİM SONUCU YALANI

Seçim akşamı 4 kez ekran karşısına çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sonuçlar belli olmadan Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı ilan etti. Hem İmamoğlu hem de Yavaş “Öndeyiz”, “Kazanıyoruz”, “13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu’dur” gibi manipülatif açıklamalar yaptı. Oysa CHP kaynaklı ANKA Haber Ajansı’nda bile Başkan Erdoğan büyük farkla önde görünüyordu.

Seçim sonrasında Fox TV’de konuşan İmamoğlu, “Tabi bir iddiamız vardı, kesin alırız noktasında değildik. Ama alma ihtimalini görüyorduk” sözleriyle kendini açığa düşürdü.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin de, “Seçim sonuçları açıklanır açıklanmaz CHP Genel Merkezi’ndeydim. Saat 8 itibariyle üç aşağı beş yukarı sonuçlar belliydi. İlk turda bu iş bitecekmiş gibi bir algı satın alındı. Bu son derece yanlıştı” ifadelerini kullanarak yalan algıları ifşa etti.

SEÇMENİMİZİ KANDIRDIYSAK SİZE NE!

14 Mayıs Genel Seçimi sonuçları açıklandığı akşam CHP'li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın yaptığı manipülasyonun deşifre olmasının ardından gelen tepkilere karşılık veren CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek büyük bir itirafta bulundu. Haber Global yayınında konuşan CHP’li Dursun Çiçek, “Bunu saatlerce tartışarak nereye gideceksiniz? Biz seçmenimizi kandırmışsak size ne ya?” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN 'MÜLTECİ' YALANI

Yalan kampanyası ikinci tur seçimi öncesinde de tam gaz devam etti.

Kılıçdaroğlu ‘sığınmacı’ düşmanı söylemde bulunmaya başlarken uçuk rakamlarla yine gerçek dışı ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu, yayınladığı videosunda, “10 milyon Suriyeli yetmedi, 10-20 milyon daha mı gelsin? Unutma oyunu benim için değil kendin için vereceksin.” dedi.

Ancak veriler Kılıçdaroğlu’nu yalanladı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre, Türkiye’deki bütün yabancı sayısı 4 milyon 990 bin 663. Bunların 3 milyon 381 bin 428’i, geçici koruma altındaki Suriyeliler. 300 bin 720 yabancı ise uluslararası koruma kapsamında ülkemizde. Üstelik Türkiye'nin sınır güvenliği ve göç hareketlerinin durdurulması için başlatılan askeri harekatlarla güvenliği sağlanan bölgelere 553 bin 793 Suriyeli gönüllü olarak dönmüş durumda.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun yalan çıkan verilere dayalı açıklaması, yabancı kuruluşlarca da çürütüldü. Mülteciler Derneği’nin açıklamasına göre Türkiye’de kayıt altına alınmış geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısı 19 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 3 milyon 411 bin 29 kişi. Şehirlerde yaşayan Suriyeli sayısının 3 milyon 348 bin 214 kişi olduğu belirtildi. Geçici barınma merkezlerinde kalan Suriyelilerin sayısı 62 bin 815 kişi olarak açıklandı.

Mart ayında Suriyeli sayısı 36 bin 908 kişi azaldı. Yılbaşından bu yana kayıtlı Suriyeli sayısı ise 124 bin 969 kişi geriledi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne (UNHCR) göre, yaklaşık 3,6 milyon kayıtlı Suriyeli mültecinin yanı sıra 320 bin kadar diğer uyruklardan insana Türkiye geçici olarak ev sahipliği yapıyor. Böylelikle hiçbir rakam, Kılıçdaroğlu’nun “10 milyon Suriyeli var” söylemini doğrulamıyor.

Yorumlar 112 Yorum Var
  • Çelebi 26.05.2023 10:29
    Haydi başkanın seyit peygamber soyunda yalanı bilmez sen 5 vakit namaz kılan ama hiç kimsenin namazda göremediği ermiş kişilersiniz sizlerin yalanlarınızla bıktı millet
  • bayburtlu Ethem 23.05.2023 16:38
    tek sermayeniz yalan başka hiç bir şeyiniz yok fakat arkanızda sözüm ona okumuş aydın geçinen bir cahil kitle var siz oynayın onlar yiyiyo böyle devam
  • meltim 23.05.2023 16:12
    bunlara nasıl oy verirler anlamıyom.
  • Türk 23.05.2023 15:32
    Yalan Bunlara yuva yapmış.. Allah bunlara fırsat vermesin.. Algı ve yalan mı en iyisini bu 7 li masa yapar..
  • Konyalı 23.05.2023 15:11
    Şu ekreme ben diyecek bisey bulamadım
Daha fazla yorum görüntüle