İYİ Parti Kurultayı'nda konuşan Meral Akşener, "İstanbul seçimini biz değil HDP kazandırmış. Yuh muh yok. Bugün hesaplaşıyoruz" dedi. Akşener ayrıca ikinci kez 6'lı masadan ayrıldı.

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini geride bıraktı. Bu seçimlerde, muhalefet kanadı ise büyük bir hezimete uğradı. 6'lı masa kuran muhalefet, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası eleştirilerin hedefi oldu ve seçimden sonra da dağılma sürecine girdi.

Seçimden sonra sesi çıkmayan ve kurultaya giden Meral Akşener ise pişmanlık yaşayanların başında geliyor. Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklemedi ve masadan kalktı. Ancak daha sonra masaya geri oturmak zorunda kaldı.

Masadan kalkarken linçlenen Meral Akşener, masaya oturduktan sonra ise linçli tayfanın yeniden desteklediği bir isim haline geldi. Ancak Akşener'inn yüz ifadesi, yaşadıklarından memnun olmadığını da açıklar nitelikteydi.

AKŞENER'DEN CHP'YE HDP GÖNDERMESİ

Yaşanılan hezimette büyük bir payı olan Akşener, kurultayda ise hem kendi partisine hem de CHP'ye yüklendi. HDP üzerinden CHP'ye de gönderme yapan Meral Akşener, İstanbul seçimlerine de değindi.

İYİ Parti Kurultayı'nda konuşan Meral Akşener, "İstanbul seçimini biz değil HDP kazandırmış. Yuh muh yok. Bugün hesaplaşıyoruz" dedi.

Akşener'in konuyla ilgili sözleri şu şekilde;

'HESAPLAŞIYORUZ' DEDİ

"İstanbul seçimini biz değil HDP kazandırdı. Efendim bilmem nerenin
seçimini biz değil HDP kazandırdı. Yuh muh yok.

Bugün hesaplaşıyoruz. Hesap veriyorum. Sonra hesap soracağım. Artık bu partide şımarıklık bitmiştir. Hadsizlik bitmiştir. Saygısızlık bitmiştir. 

Herkes haddini bilecek. Sonrası çok ilginç. Biz hariç herkes kazanmayı
sağladı. Biz hariç. O gün anladım ki, İYİ Parti, önemli bir kesim tarafından tehdit görülüyor; sadece iktidar değil, muhalefetin bir bölümü için de…"

AKŞENER, MASAYI BİR KEZ DAHA DAĞITTI: BUNDAN SONRA SİZE HAYATTA BAŞARILAR

Kurultayda konuşan Meral Akşener, 6'lı masadan ayrıldı. Akşener açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Anlıyorum, eşitlemeye çalışıyorsunuz, korktunuz dengeliyorsunuz. Aynı İstanbul’un kazanılmasının sebebi HDP’dir dediğiniz gibi, iyi bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum! Birinci önceliğimiz partimize aidiyettir. Bunu hissetmeyenler, kapı orada.

Bizim medyamız yoktur. Muhalif medya bizim değildir, mensupları bizim değildir, youtuber konumu olan hiç kimse bizimle beraber, birimle insaflı değildir.

Önemli olan reytingdir, bizim üzerimizden reytingler artmaktadır. Bize hakaret etmenin, yanlış yapmanın yaptırımı yoktur. Biz yapayalnız, sadece milletiyle el sıkışmış, milletinin yanında yöresinde hiçbir gücün bulunmadığı tek siyasi organizasyonuz. Onun için, bizim pergelimizin ucunun konduğu yer Anadolu’dur. Sadece milletimizdir.

Yorumlar 258 Yorum Var
  • Bahattin tayan 25.06.2023 17:31
    Kaynana ölmüş gelnler ağlamaya başlıyorlar büyük gelin derin oy derin oy diye ağlayınca küçük gelin o gözler onda değil gelir oy gelir oy Meral janımın ve iyi partlilerin sonu CHP nin kapısı
  • Türk 25.06.2023 10:20
    Yaaaa yeme bizi maral abıla... Sanki hdpkk ile masaya hiç oturmamış gibi..
  • YAVUZ 25.06.2023 10:09
    chp nin beşinci katında kılçıktaroğlu ile 10 dakika baş başa kalırsan yine hemen dönersin...
  • Namyelüs 25.06.2023 08:47
    Demek ki neymiş;İP,CHP politikalarına hizmet için meydana getirilmiş ,milliyetçileri bölmek için kurgulanmış suni bir partiymiş.
  • Namyelüs 25.06.2023 08:43
    Demek ki neymiş;İP ile HDP/PKK aynı ittifak içerisinde yer alıyormuş.Bunun hesabını Türk milleti seçimlerde sordu ve sormaya devam edecek sözde milliyetçi parti.
Daha fazla yorum görüntüle