CHP listesinden seçilerek İstanbul Milletvekili olan Cemal Enginyurt  “İstanbul, Ankara ya da Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım.  CHP beni desteklesin, Demokrat Partili biri seçimi nasıl kazanır görsün.” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı ve CHP listesinden seçilerek İstanbul Milletvekili olan Cemal Enginyurt CHP'den KRT TV'de 3 büyükşehir belediye başkanlığından birinde aday gösterilmesini istedi.

"3'Ü DE KORKULU RÜYALAR GÖRMEYE BAŞLASINLAR"

CHP'li 3 büyükşehir belediye başkanlarına "Şimdiden korkulu rüyalar görmeye başlasınlar" diyen Enginyurt CHP'den şu sözlerle adaylık talebinde bulundu;

CHP, Demokrat Partili Cemal Enginyurt'u desteklesin, bak o zaman seçim alınıyor mu, alınmıyor mu görsün. Bunu söylerken şunu da ifade edeyim; kimsenin himmetine muhtaç değilim. Ordu, İstanbul, Ankara... Cemal Enginyurt olarak bu 3 büyükşehirden birinde adaylığımı ilan ediyorum. Ordu, İstanbul, Ankara için adayım 3'ü de korkulu rüyalar görmeye başlasınlar. Ben Cemal geliyorum. 

ENGİNYURT'UN DÖNÜŞÜMÜ BİR KEZ DAHA GÜNDEM OLDU!

Engünyurt'un bu çıkışı CHP hakkındaki eski sözlerini yeniden gündeme getirdi.

Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, Mart 2019'da Türk ülkücüleri ve milliyetçilerinin MHP'ye ve o dönemde Genel Başkanı olarak ifade ettiği Devlet Bahçeli'ye güvenmeleri gerektiğini bildirmişti.

2018'de 24 Haziran seçimlerine hazırlık sürecinde bir yerel TV kanalının programına konuk olan MHP OrduMilletvekili Cemal Enginyurt, kamuoyunda "MHP’nin neden AK Parti ile ortak hareket ettiği" yönündeki görüşlere ilişkin soruya şöyle cevap vermişti;

"EZAN SESİNDEN TİKSİNİYORUM DİYENLERLE Mİ BİR OLACAKTIK"

"Kiminle bir olacaktık? Recep Tayyip Erdoğan’la bir olmayacaktık da, 'kocam domuz etini 7 dakikada bitirdi’ diyen (Canan Kaftancıoğlu) dinsizlerle mi bir olacaktık? Recep Tayyip Erdoğan’la bir olmayacaktık da, 'sabah okunan ezan sesinden tiksiniyorum’ diyen CHP’li Sera (Kadıgil) ile mi bir olacaktık? Recep Tayyip Erdoğan’la bir olmayacaktık da, ‘şehitler ölmez vatan bölünmez sözünden nefret ediyorum' diyen CHP ile mi ittifak yapacaktık? Recep Tayyip Erdoğan’la bir olmayacaktık da, Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyenlerle mi bir olacaktık? Recep Tayyip Erdoğan’la bir olmayacaktık da, PKK cenazelerine katılıp ağlayanlarla mı bir olacaktık?

"ŞEREFLİ KOMUTANIN APOLETLERİNİ SÖKECEĞİM DİYENLERLE Mİ BİR OLACAKTIK"

Recep Tayyip Erdoğan’la bir olmayacaktık da, bu ülkenin şerefli komutanlarının, Türk milliyetçisi generallerinin, askerlerinin apoletlerini sökeceğim diyen apoletsizlerle mi bir olacaktık? Recep Tayyip Erdoğan’la bir olmayacaktık da, ülkücü kanı elinde olanlarla mı bir olacaktık? Bunlarla bir olmaktansa Recep Tayyip Erdoğan’la bir olmak şerefti, onurdur bizim için. Hiç olmazsa Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde ülkücü kanı yok. AK Parti'lilerin elinde ülkücü kanı yok. Bugün o CHP ile ittifak yapanlar komünist Alper Taşçı, komünist Muharrem İnce’yi, komünist Özgür Özel’i, komünist Veli Ağababa’yı, FETÖ’cü Öztürk Yılmaz’ı, nasıl bir araya geldiklerini izah etsinler.

CHP’NİN TAVANI PKK’LI, CHP’NIN TAVANI YPG’Lİ

Düne kadar gerici, yobaz deyip, başörtülülere kara Fatma, böcek diyenlerle Saadet Partililer nasıl bir araya geldi onu izah etsinler. Bizim AK Parti tabanıyla problemimiz yok ki. Allah, vatan, bayrak, devlet, millet, cami, ezan, her şeyimiz aynı. Ayrımız gayrımız yok ki bizim AK Partililerle... Ama bizim CHP’nin tavanı ile problemimiz var. CHP’nin tabanıyla problemimiz yok. CHP’nin tavanı komünist, CHP’nin tavanı PKK’lı, CHP’nin tavanı YPG’li.”

Yorumlar 98 Yorum Var
  • Musafir 05.07.2023 17:31
    Ne güzel video olmuş bir insan nasıl daldan dala kondugunun ap açık delili....
  • Süleyman Uzunoğlu 04.07.2023 10:54
    Aaahh Cemal aahh! Dün başkasın, bugün başka..
  • Cengiz 02.07.2023 13:22
    Ula cemal üç ilin birine neden aday oluyorsun se üç ili üçüne de aday ol üçünüde alırsın üç ili aynı anda idare edersi ama sende bende bütün millette biliyorki sen ancak ÜÇÜN BİRİNİ BABAYI alırsın
  • Zübeyir 02.07.2023 09:54
    Chp den aday olacağına erkek gibi bağımsız millet vekili adayı olacaktın
  • İstanbul dükkan 02.07.2023 05:23
    İstanbulun dükkanlarını çok iyi korursun. Daha önce korumuştun.
Daha fazla yorum görüntüle