CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Keçiören'deki bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları büyük tepki çekti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Umutsuzluğa kapılmak bizim kitabımızda yoktur. En zor şartlarda bile umudumuzu koruyacağız. Çünkü bizim umudumuz, daha güzel bir Türkiye'yi inşa etmek için, daha karamsar bir tabloyu hayata geçirmek için değil. 'Emekliye 15 bin lira vereceğiz' dedik. Verilebilir miydi? Verilebilirdi, niye verilmesin? 85 milyon insan bir avuç kişiye çalışıyor. Diyeceksiniz ki 'Nasıl oluyor bu iş?' Şöyle oluyor, devletten ihale alıyorsunuz, aldığınız ihale dolar bazında. Bir de garanti vermişler. Hiç zarar etmeyeceksiniz. Dolar arttıkça sizde herhangi bir sorun yok. Biz ödüyoruz size. Bu tablonun çok iyi anlatılması lazım. Madem ülkücülerin kahvesindeyiz, milli paramız var değil mi? Adı ne? Türk lirası. Niye Amerikan doları geçerli oluyor? Niye devlet Türk lirası ile değil de Amerikan doları ile borçlanıyor? Bunun milliyetçilik neresinde? Bizim 6 okumuzdan birisi milliyetçilik. Türk lirası ise o bu ülkenin lirasıdır, bu ülkenin onurudur, şerefidir."

Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde çalıştıklarını, çalışanların vicdanlarının müsterih olacağını belirterek, "Çalıştık, ne yapalım? Asıl hedefimiz ne? Kazanmak. Kazansaydık farklı bir şey olacaktı. Kazanamadık ama bu dünyanın sonu değil. Yapılan ilk seçim de değil, son seçim de değil." diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Paylaşılan görüntüler sonrasında vatandaşlar Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet eden vatandaşlar, ''İstifa edeceği yok bunun'' yorumlarında bulundu.

Yorumlar 40 Yorum Var
  • kemal 10.07.2023 16:34
    Dervişin fikri neyse zikri de odur derler ya Sayın Kılıçlaroğlu ' un kendisinin SSK da Firmalarla yaptığı sözleşme ve taahhütnameleri söylüyor söylediği şeyleri aynen SSK genel müdürü iken uygula dı çünkü Firmaların hiç zarar etme şansı yoktu Dolar Ve mark üzerinden yapmıştı . Bu yüzden SSK Kurumunu dünya kadar zarara uğrattı . Bizzat bilen kişi olarak söylüyorum.
  • AKHİLAL 10.07.2023 15:37
    Seküler(dine uzak)-dindar-pkk sever ve aynı zamanda bozkurt kemal reis:))))
  • zihni hacıoğlu 10.07.2023 14:49
    kaybetmeye o kadar alışmış ki. kazanırsa şok olup kalpten gider.
  • Zonguldaklı. 10.07.2023 14:20
    Sen sakın CHP'yi bırakma. Gerisi no problem. Sen orada durduğun sürece sıkıntı yok. Ama ne yap yap, Genel Başkanlığı bırakma.
  • devlet-2 10.07.2023 14:06
    kemal kılıçtaroğlu milliyetçi falan değildir. bidenin has adamıdır. yollar köprüler barajlar hızlı tirenler havaalanları, deniz limanları yapılıyor. bütün bunlar her bir insanımız için yapılıyor. ve bunlar hep para ile oluyor. depremzede kardeşlerimizin konutlarının yapılması içinde bütçe ayrılıyor. bunlar kolaylıkla olmuyor. Allah devletimize güç kuvvet versin İnşallah.
Daha fazla yorum görüntüle