Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği bazı CHP kurmaylarıyla yaptığı zoom görüşmesinin sızdırılmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. 

"İmamoğlu, hiçbir yetkisi olmadan kendisini adeta ultra genel başkan ilan etmiş" yorumunu yapan Yarkadaş, TV100'de katıldığı bir canlı yayında şu ifadeleri kullandı: 

"Üst kurul alt kurul birbirine karışmış Ekrem İmamoğlu, hiçbir yetkisi olmadan kendisini adeta ultra genel başkan ilan etmiş ve oradaki arkadaşlarımız da bundan hiç rahatsızlık duymuyorlar. Hem toplantıya katılanlar hem de çeşitli sebeplerden toplantıya katılamayanlar. Bu CHP’nin geleneklerine felsefesine ve tüzüğüne aykırıdır, Partinin yetkili kurulları partinin tüzüğünü işletmekle yükümlüdür. Eğer partinin yetkili kurullarında görev alan arkadaşlarımız, partinin tüzüğünü ihlal ediyorsa buda bir parti suçudur." 

"KILIÇDAROĞLU'NUN BÖYLE BİR HAKKI VAR"

Yarkadaş şöyle devam etti: 

"Aldığım bilgiye göre bu toplantıya katılan CHP’liler toplantı artık deşifre olduğu için çıtayı yükseltme kararı almışlar, pazar günü olağanüstü kurultay istemek istiyorlar fakat Kılıçdaroğlu şunu söyleyecek ‘Biz Temmuz ayının başında mahalle delegeliği seçimlerine start vererek olağan kongre sürecini başlattık, partimizin takvimi ortada ve partimizin takvimi ortada olduğuna göre, Ağustos ayında ilçe başkanlıkları, Eylül-Ekim ayında da il başkanlıkları seçimi yapılacağına göre, olağanüstü kurultaya ihtiyaç yoktur’ diyebilir, tüzükten böyle bir hakkı var."

Yorumlar 59 Yorum Var
  • yahya 20.07.2023 12:31
    bölünsünler ...
  • Önce TÜRKİYE 20.07.2023 12:15
    belediye askıya alınmış adam chapeyi kendine bağlamanın çabasındadır halk ne yaparsa yapsın, önce chape nin başkanı olcekmiş, herşey çok güzel oluyor. bunlar hasbel kader ülke yi yönetseler 81 vilayete yönetici atarlar valiyi bir yana bırakırlar.
  • Abdullah 20.07.2023 11:31
    Arkadaş arkadaş da yarkadaş ne ya?
  • Ademoğlu 20.07.2023 11:08
    Sevim kooşş karşı mahallede cümbüş var.
  • Misafir 20.07.2023 10:54
    Sahte CHP liler birer birer dökülüyor, Ne var bunda, insanlar o koltuklara ebedi olarak mı oturuyor, kendisinden daha başarılı olma ihtimali olan birisi talip olamaz mı yani
Daha fazla yorum görüntüle