CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba katıldığı canlı yayında, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “En son tercihim CHP listelerinden seçime girmekti" sözlerine karşılık konuştu. “Bu konuda seçmenimizden tepki alıyoruz” diyerek kritik itiraflarda bulunan Ağbaba, “38 milletvekili verilmesini doğru bulan bir tane CHP’li yok” ifadelerini kullandı.

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerde ağır bir yenilgi alan muhalefet cephesinde sular durulmuyor. Alınan seçim hezimetinin ardından 'istifa' çağrılarına kulak tıkayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun DEVA, Gelecek, Saadet ve DP'ye 38 vekil kaptırmasının yankıları da devam ediyor. Son olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçime CHP listelerinden girmelerinin hata olduğunu söylemişti.

CHP'Lİ AĞBABA'DAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba katıldığı canlı yayında, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "En son tercihim CHP listelerinden seçime girmekti" sözlerine karşılık konuştu.

"38 VEKİL VERİLMESİNİ DOĞRU BULAN BİR TANE CHP'Lİ YOK"

"Bu konuda seçmenimizden tepki alıyoruz" diyerek kritik itiraflarda bulunan Ağbaba, "O kadar milletvekilinin verilmesi tabanımızda ciddi rahatsızlık yarattı. Eleştiri alıyoruz ama yapacak bir şey yok. 38 milletvekili verilmesini doğru bulan bir tane CHP'li yok" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan İttifakın küçük ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir programda CHP'lileri çıldırtacak açıklamalarda bulunmuştu.

CHP listelerinden seçime girmelerinin hata olduğunu söyleyen Davutoğlu, "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. Her şeyi denedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm. Bu sağ seçmen CHP'ye oy vermez beraber olalım dedim." ifadelerini kullanmıştı.

DAVUTOĞLU KEŞKE AYRI LİSTEDEN GIRSEYMİŞ DE HERKES OY ORANINI GÖRSEYMİŞ

Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:

"İttifak ortağımızla ilgili çok yorum yapmayı doğru bulmam ama bizim arzumuz da oydu; farklı listelerden girerek herkesin oy oranının da belli olması gerekiyordu. Burada herkes şahit ki en çok fedakarlığı Davutoğlu değil CHP yapmıştır. Fedakarlık aranıyorsa listelere bakmak mümkün. Kutlanması gereken birisi varsa da CHP’nin örgütüdür.”

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Selma 02.08.2023 12:55
    CHP ye giren diğer partiler dalga geçiyorlar..CHP kiler farkında değil..kimse elini taşın altına koymuyor maalesef.. böyle böyle bu hallere düştük..
  • Halil 02.08.2023 11:54
    Ömrü hayatım chdp’e ile uğraşmakla geçti diyen serok aymet’in son açıklaması, “enson çarem chdp’nin listesinden seçimlere girmekti”
  • adalet 02.08.2023 11:43
    Örgüt deyince aklıma bölücü örgütler geliyor. Sonuçta CHP de aynı safta farkı yok ya....
  • dede korkut 02.08.2023 11:29
    O 38 vekile oy veren chp seçmenine KOYUN mu diyorsun yani? (Bunu biz zaten biliyorduk )
  • hmd 02.08.2023 11:00
    adam doğruyu söylüyor, beğenmiyorsan chp de işin ne...
Daha fazla yorum görüntüle