CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Önümüzde seçmenimizin öfkesini ortadan kaldıracak, yeniden sandığa gidecek esaslı bir yol haritasını önümüze koyabileceğimiz bir sürecin olması lazım" ifadelerini kullandı.

Seçim hezimetinin ardından her geçen gün Kılıçdaroğlu'na karşı parti içinde farklı bir ses çıkarken, bir çağrı da CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'dan geldi.

"ÖZ ELEŞTİRİ MEKANİZMASINI DEVREYE SOKAMADIK"

Tanrıkulu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bizim meselemiz, ben daha önceki görüşlerimi de söyledim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin meselesi, kendi üyelerini tatmin edecek bir süreç değil. Partimizin meselesi, bize oy vermiş ve oy verebilecek bütün seçmeni tatmin edebilecek bir öz eleştiri mekanizmasını devreye sokmuş olmasıydı. Ama sokamadık maalesef. Dolayısıyla, üyelerimizle bir kurultay sürecini başlattık. Bir milyon 300 bin üyemiz var ama onu da ifade edeyim. Mahalle kongreleri yapıldı. İstanbul'da, büyük kentlerde üyelerimizin çok az bir kısmı ilgi gösterdi. Bu da bir gerçek aynı zamanda. Dolayısıyla başka bir mekanizmanın hızla devreye sokulması lazım ki, bunu parti meclisinde önümüzde seçmenimizin öfkesini ortadan kaldıracak, yeniden sandığa gidecek esaslı bir yol haritasını önümüze koyabileceğimiz bir sürecin olması lazım. Tabi ki bu değişimden ve yenilenmeden geçiyor."

Yorumlar 41 Yorum Var
  • TC.Kılıç 07.08.2023 12:30
    chp diy bir şey kalmadı.Atatürkün kemikleri sızlıyor. Titreyin ve kendinize gelin.
  • Xyz 07.08.2023 12:29
    Size oy verecek seçmen belli. Sizde değişmezsiniz seçmeninizde. Milli ve manevi duygusu olan kimse size oy vermez. Bende milli ve manevi duygu var ben oy veriyorum diyende yalan söylüyodur.
  • yalı çocuğu ali 07.08.2023 11:49
    Kılıçdaroğlunu satan satana
  • CCC 07.08.2023 11:43
    CHP'de 15- 20- 25- 30- 35 senedir sürekli aralıksız millet vekili seçilenler partide kalacak KEMAL gidince değişim olacak , değişim diyeceksiniz hadi oradan seçmen öfkeliymiş seçmen öfkeli değil aptal ve sizde bu aptallığı kullanıyorsunuz.
  • Kutret 07.08.2023 11:19
    Bu SİHA sezgin değilmi.
Daha fazla yorum görüntüle