Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer "Sayın İmamoğlu yeni bir parti hazırlığı içerisinde. Bunu ne zaman açıklar bilemiyoruz ama onun da kendine göre bir planı var." dedi.

14 ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimlerinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Başkan Erdoğan'a karşı hezimete uğradı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı yaptığı 'değişim' çıkışları ve Zoom toplantısının ifşası sonrasında değişim tartışması her geçen gün alevlenerek parti içindeki kaosu artırdı. İstifa çağrılarına kulaklarını tıkayan Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu koltuğa oturtmamakta kararlı olduğunu göstererek, Erzincan'da ilk mitingini gerçekleştirdi. Aradığı desteği bulamayan İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu deviremeyeceği düşüncesiyle rotasını tekrar İstanbul'a çevirdi. 

TV100'de Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu ve Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ASAM Strateji Uzmanı Eray Güçlüer, Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk oldu.

İMAMOĞLU YENİ PARTİ Mİ KURACAK?

Dr. Eray Güçlüer İmamoğlu ile ilgili kulis bilgisini şu sözlerle paylaştı:

"Aldığımız kulis bilgileri var. Sayın İmamoğlu yeni bir parti hazırlığı içerisinde. Bunu ne zaman açıklar bilemiyoruz ama onun da kendine göre bir planı var, neticede sadece İBB belediye başkanlığını düşünmüyor. Yeni bir siyasi oluşumu düşündüğüne dair bilgiler var ama bu son seçenek. İlk seçenek İstanbul Belediye Başkanlığına aday olmak."

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Sosyal 08.08.2023 01:38
    Belediyeyi kazanır. İnşallah kendine çok güvenir de seçimden önce parti kurar. Parti kurarsa bir cacık olmaz. Yapamaz. Niceleri CHP'den ayrılıp parti kurdu. Yüzde 3-5... Genel seçim sonuçları İstanbul Belediyesi'nin hala Ak parti tarafından alınamayacağını gösteriyor.
  • Murat Can 07.08.2023 15:39
    Aldığın oylar chp etiketi ve Erdoğan düşmanı oyların toplamıydı. Yine yetmedi. Sayılsa zaten yenilmiştin. Kerameti kendinde sanıyor yalanoğlu. Lütfen parti kur, dünyanın kaç bucak olduğunu gör.
  • Soner 07.08.2023 13:47
    Oylar ideolojik kesinlikle hizmete baktiklari falan yok ve malesef bunlar yine PKK oylariyla secilir gibi.
  • Misafir 07.08.2023 12:59
    İbb zaten batmış sen başkanlığa oynarken belediye koltuğu gitti ekram siz herhalde bütün chp liler hesap uzmanısınız
  • Dede 07.08.2023 12:55
    Yalan oldun İmamoğlu kasayıda boşalttın bakalım hesabını nasıl vereceksin
Daha fazla yorum görüntüle