14-28 Mayıs seçimlerinde yaşanan hezimet sonrası köprüler atıldı resmi çizilen CHP-İYİ Parti krizi canlı yayına yansıdı.

Yerel seçimlere giderken CHP ve İYİ Parti arasındaki gerilim günden güne büyüyor. Meral Akşener'in kurmayları 'müstakil seçim' taleplerini dillendiriyor, Akşener ise 26 Ağustos'ta CHP ile ipleri tümden koparmaya hazırlık yapıyor.

.OKTAY VURAL'IN 'İTTİFAK' SÖZLERİNE CHP'DEN TEPKİ

Ekrem İmamoğlu yanlısı yayınlarla ön plana çıkan Sözcü TV'de CHP'li Gaye Usluer, "Sayın Oktay Vural, İYİ Parti içerisinde önemli görevi olan bir kişi ve 'Yerel seçimlerin siyasi sonucu olmaz' diyor. Aslında siyasi sonucu olur. Hem genel hem de yerel seçimlerin siyasi sonucu olur. Neticede 2019 yılında 11 büyükşehir el değiştirdiğinde, çok şey değişti. Onun için 'yerel seçimlerin siyasi sonucu olmaz' demek ne kadar doğrudur bunu tartışmak lazım" diyerek İYİ Partili Vural'a tepki gösterdi..

CHP: BALIKESİR'İ İYİ PARTİ YÜZÜNDEN KAYBETTİK

Usluer'in "2019'da Balıkesir'i İYİ Parti yüzünden kaybettik" sözleri ile gerilimin fitilini ateşledi.

CHP'li Gaye Usluer konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı;

Elbette ki ittifaklar karşılıklık fedakarlıklar yapılarak oluşturulmuştur. Ancak bunun sonuncunda örneğin Balıkesir ili, sayın Turhan Çömez'in de milletvekili olduğu il yapılan anketlerde CHP adayı tarafından alınabiliyor görülürken ittifak nedeniyle İYİ Parti'ye verilmiştir ve Balıkesir kaybedilmiştir. Esasında hep o kazanılan 11 büyükşehiri konuşuyoruz ama kaybedilen şehirler de ittifakların sonucudur. Bunları da belki tartışmak gerekir..

"HANI YÜZDE 60 İLE KAZANIYORDUNUZ"

Çömez, Kılıçdaroğlu'nun genel seçimde aday olmasının hata olduğunu ima ederek Usluer'e "Ona bakarsınız Kemal Bey de seçimlerden önce %60 kazanıyordu sizin anketlerinize göre" yanıtını verdi..

Yorumlar 32 Yorum Var
  • Siirtli Haşim 14.08.2023 06:46
    Sevim koş kavga var
  • bülent korkmaz 14.08.2023 06:25
    bu halkı hala aptal yerine koyuyorlar altı değil yedi hdp nin adı hiç anılmıyor
  • meraci83 14.08.2023 03:27
    Hala konuşuyorsunuz ya pes vallahi ya! Siz 6 lı siyaset birlikteliği değil 6 lı ganyan birlikteliği yaptınız. Şimdi etrafı suçlayarak işin içinden sıyrılmaya kalkmayın bari!..
  • KÖKSAL 14.08.2023 01:26
    CAHİLİYE HUYLULAR PLATFORMU. yok birbirinizden farkınız, aynı masada kumarbazsınız, size yardımcı olabilecek tek kişi NOTER ABLANIZ...
  • Xyz 13.08.2023 22:47
    Oktay vuralı bildim bileli hiç sevemedim. Bana Hep itici ve gayri milli gelmiştir.
Daha fazla yorum görüntüle