Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye yaptığı açıklamada, "Acil dönüştürmemiz gereken 16 bin 500 konut var" dedi.

Tevfik Göksu, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 24’ncü yıl dönümü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. İlçedeki kentsel dönüşüm hakkında konuşan Göksu, “Acil dönüştürmemiz gereken 16 bin 500 konut var, kentsel dönüşüme karşı açılan bin 537 davanın yüzde 60’ı CHP, İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) ve şehir plancıları tarafından açıldı” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINI İNCELEDİ

17 Ağustos'un 24'üncü yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışması ile deprem hazırlıkları hakkında kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Esenler Millet Bahçesindeki toplantıya basın mensupları, belediye birim müdürleri ile davetliler katıldı. Belediye Başkanı Göksu, açıklamanın ardından yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını basın mensuplarıyla birlikte yerinde inceledi.

"2012 YILINDA İLK KAZMAYI VURDUK"

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu şunları söyledi:

Kentsel dönüşüme biz Esenler'de hayat kurtarma meselesi olarak bakıyoruz.  Deprem ile ilgili söyleceğiniz tek bir şey var; yapı stoğunu yenilemek. 2012 yılında Cumhurbaşkanımızın ilk kazmayı vurmasi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, TOKİ ve geçmiş dönemde büyükşehir belediye başkanlığımız ile biz bu işe girmiştik. Çok önemli mesafe kat ettik. Şu anda da bizde acil dönüşmesi gereken 16 bin 500 konut var. Toplam 92 bin konuttu, 60 bini dönüştü. Şimdi bu 16 bin 500'ü hızlı bir şekilde dönüştürmemiz gerekiyor. Çünkü bunlar yıkılsa yerine yapma imkanları yoktur. Bunlardan bir tanesi burası. Gördüğümüz gibi 1990 konutluk bir alan burası. Yıkımlar devam ediyor. Buradaki her kardeşimize evlerini %99 mutabakat ile teslim ettik.  Onlar huzurlu ve gücvenli evlerinde oturuyorlar.  Biz de burayı temizledikten sonra burayı millet bahçesine dönüştüreceğiz.  En hızlı zamanda inşallah. Çünkü burada  kentsel dönüşüm bir hayat kurtarma meselesidir. Biz 6 Şubat'ta o acıyı yaşadık. Bir daha o acıyı yaşamamak için seferberlik ilan edeceğiz.  Hep beraber bu işin altından kalkacağız.  Ve inşallah insanlarımızı huzurlu ve güvenli konutlarda buluşturucağız. 

Yorumlar 26 Yorum Var
  • zehra 17.08.2023 10:48
    ada bazlı dönüşüm olmalı bina bazlı dönüşüm yapılıyor tek daire bina yıkılıp yerine çift daire yapılıyor otopark yok tüm arabalar sokaklarda kentsel dönüşüm değil binasal dönüşüm
  • Kss 17.08.2023 08:26
    İbb başkanı Tevfik Göksu olmalı bence
  • hakkı 17.08.2023 08:26
    tevfik bey personeline sahip çik emeklerinin karşılığını ver ve samimi olarak gizli bir araştırma yap nekadar seviliyorsun
  • Xxx 17.08.2023 00:17
    Toki raylı sistem yapmalı . alt katlar perde olmali müteahitler çalıyor doğru yapı yapan yok
  • Kadir Bey 16.08.2023 20:13
    Büyükşehir için tek aday bence Tevfik Göksu. Tabi birileri araya girmezse
Daha fazla yorum görüntüle