Rusya’da başlattığı isyanın ardından Wagner’in lideri Prigojin bir kez daha sırra kadem basarken, paralı asker grubunun şifreli mesajları deşifre oldu. Şifreli mesajda paralı askerlere 'iletişim halinde olun. Her an yeni emirler gelebilir' denildiğini aktarıldı. Peki bu Putin için yeni bir tehdit olur mu?

Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer şunları söyledi:

Bunu 23 Nisan tarihinde yazmıştım. Wagner'in Rusya'nın başına bela olacağını ifade etmiştim. Wagner'deki temel sorun, kendi iç dinamikleri ile mi bir girişim oldu, yoksa dışarı destekli mi? Benim kanaatime göre Batı destekli bir girişim oldu. Rus derin devlet aklını da küçümsememek lazım. Putin'de Wagner'in içerisinde kendine bağlı olan birlikleri harekete geçirerek ve diğerlerinin bir bölümünü pasifize ederek Wagner'i kısa sürede dizayn etmeyi başardı. Prigojin'i de bunun karşılığı olarak şimdilik affetti.  Wagner içerisinde hala Batı'ya çalışanlar var. Bunların ne zaman ne yapacağını kestirmek çok güç. Wagner Rusya için tehdit özelliğini koruyor. Putin'in Wagner'i belli çatışmalara angaje etmesini bekliyoruz.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Mukim 22.08.2023 13:00
    Afrika sömürüldüğünü henüz yeni ögrenmiyor ama zavallıların elinden bir şey gelmiyordu. O Fransızlar var ya ne kadar nimet varsa on yıllardır süpürüp bitiriyor bir şey bırakmıyor. Diğer kuffar ülkeler hakeze
  • vatandaşx 22.08.2023 12:32
    bizde batı ve abd için çalışan daha çok gurup var.. satılık mahlukat çok.. hayvan demiyorum. hayvanlar daha onurlu..
  • Net 22.08.2023 12:30
    Haha aşağıdaki rus sevici, moskof acımaz yazmış da, Wagner has moskof, prigojin baş moskoflardan.
  • Bozoklu 22.08.2023 12:26
    Wagneri, yurt dışında ucu Rusyaya hukuki olarak bağlanmadan, Rusyanın pis işlerini yapsın diye, hapisteki katil, tecavüzcü, hırsızlara af çıkararak kurdurursan, bunların parayı verenin düdüğünü çalacağını da hesaplaman gerekirdi, wagner suriye, libya, afrikada yüzbinlerce insanı katlederken iyiydi.....
  • Asım 22.08.2023 12:01
    Batıya güvenerek Hiçbir iş olmaz. Batı, görüntü verir, ancak arkasında ikiyüzlü Hainlik yatar. Sen Vatanını satarsan Batı Haine Neden kucak açsın ki? Önce yüzüne güler , sonra kendini Lağım çukurunda bulursun. Ayak bastığın, Ekmeğini yediğin, suyunu içtiğin Topraklara ihanet etme.
Daha fazla yorum görüntüle