Partisinin yerel seçime tek başına girmesini gerektiğini söyleyen DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile CHP'li Mehmet Sevigen arasında canlı yayında gerilim yaşandı. Sevigen, "CHP'yi beğenmiyorsanız, istifa edin" dedi.

"RAHATSIZ OLUYORSANIZ İSTİFA EDİN"

Sevigen'in Yeneroğlu'yla ilgili "Madem aday olmak istemiyordunuz, sizi 10. sıraya koymuşlardı, Babacan devreye girerek 6. sıraya aldılar. Beğenmiyorsanız istifa edersiniz, çok kolay. Siz CHP seçime tek girdiğinde kazanamaz diyorsunuz. CHP'nin oylarından rahatsız oluyorsanız istifa edin" sözleri üzerine stüdyoda sesler yükseldi. Yeneroğlu ise "Benim söylediğimle beni itham edin, söylemediğim şeyi bana yakıştırmayın" dedi.

"KEMAL BEY'LE CHP'YLE İLGİLİ SÖYLEDİĞİNİZ LAFLARA DİKKAT EDİN"

Seviyen "Size bir tavsiyede bulunayım. Beraber iş yaptığınız, beraber yenildiğiniz insanlar hakkında böyle şeyler söylemeyin. Bu insanlar size kimlik kazandırdı, siz kendi ambleminizle girme cesaretini gösteremediniz. Siz Cumhurbaşkanı adayından daha fazla konuştunuz, siz Kemal Bey’i ezdiniz, yok ettiniz. Kemal Bey’le ilgili CHP’yle ilgili söylediğiniz laflara dikkat edin. CHP’yi istemiyorsanız, yerel yönetimlerde de istemeyin." diyerek sözlerini sürdürdü.

"DEVA PARTİSİ OLARAK LİSTELERİMİZ HAZIRDI"

Yeneroğlu, Sevigen'e "Pazar günü listeler kesinleştiriliyordu, Perşembe günü biz yüzde 98 listeleri bitirmiştik. Bizim böyle bir sıkıntımız yoktu. Sayın Kılıçdaroğlu, Genel Başkanı’mızı aradı ve kendisine bir projeksiyon hazırladıklarını, tüm Millet İttifakı’nın seçime tek liste halinde girmesi gerektiğini aksi takdirde çoğunluğun Cumhur İttifakı’nda olacağını, DEVA Partisi’nin CHP listelerinde girmesi durumunda 18 milletvekili kazandırdığını ısrarla ifade ediyor. Bununla ilgili istişare ettikten sonra itiraz ediyoruz daha sonra Genel Başkanı’mız istişareler sonucu Kemal Bey’in bu önerisine ‘Evet’ diyor. DEVA Partisi olarak listelerimiz hazırdı, tek başımıza seçime girmemiz gerekiyordu." diyerek yanıt verdi.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Güreli 23.08.2023 14:23
    Bu Yener oğlu dün Almanya'da şeriatçı, bugün Türkiye'de liberal. Belki yarın komünist olacak. Yani bir kimlik yok.
  • Milli Görüşçü 23.08.2023 14:03
    Yeneroğlu siz Almanyada Şeriatçı iken şimdi Türkiye de taklacı oldunuz.
  • bahoç 23.08.2023 13:41
    daha beter olun yeriniz çöplükte
  • Eski muhtar 23.08.2023 13:14
    Hah şöyle, yiyin bitirin birbirinizi millet rahat etsin.
  • Yiğido SİVAS 23.08.2023 12:29
    Dünyanın hiç bir ÜLKESİN de ana muhalefet partisinden 0.01 lik oy oranına sahip dört parti 39 vekil koparacak dünya siyaset tarihinde bir İLK
Daha fazla yorum görüntüle