HABER7

Seçim öncesi 10 parti bir araya gelen ancak Başkan Erdoğan’dan 2,4 milyon oy fark yiyen Millet İttifakı’nda iç hesaplaşmalar devam ediyor. İttifaktaki küçük partilerin ciddi hiçbir oy getirisi olmamasına rağmen CHP listelerinden 39 milletvekili çıkarmasına yönelik tartışmalar, seçim sürecinde yürütülen koltuk pazarlıklarının da ifşa olmasını sağlıyor.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, “CHP listelerinden seçime girmek partimize zarar verdi” çıkışının ardından konuk olduğu televizyon programında, CHP ile Deva arasında yürütülen görüşmelere dair ayrıntılar verdi.

TEKLİF KILIÇDAROĞLU’NDAN GELMİŞ “YANLIŞ HESAPTA” ISRAR ETMİŞ

Genel seçimlere Deva Partisi olarak kendi listeleriyle girmek için hazırlandıklarını, aday listelerini yüzde 90 oranında tamamladıklarını söyleyen Yeneroğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ali Babacan’a yaptığı teklif üzerine karar değiştirdiklerini ifade etti.

Yeneroğlu, Kılıçdaroğlu’nun kendilerine, Deva Partisi’nin CHP listelerinden seçime girmesi halinde fazladan 18 milletvekili çıkarabileceklerini söylediğini aktardı.

Deva Partili Mustafa Yeneroğlu, Tv100’de katıldığı programda şu ifadeleri kullandı:

“Listeler pazar günü kesinleştiriliyordu. Biz Deva Partisi olarak perşembe gününe kadar kendi listelerimizi yüzde 98 bitirmiştik. Bizim böyle bir sıkıntımız yoktu. Sayın Kılıçdaroğlu, genel başkanımız Sayın Babacan’ı aradı. Kendisine, bir projeksiyon hazırladıklarını, bu projeksiyona göre Deva Partisi’nin hatta bütün Millet İttifakı’nın tek liste içerisinde seçime girmesi gerektiğini, aksi takdirde 1. turda Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı’nda olabileceğini, bunun olmaması için tek liste halinde girilmesi gerektiğini, Deva Partisi’nin de CHP listelerinden seçime girmesi durumunda artı 18 milletvekili kazandırdığını, böyle bir durumda Deva Partisi’nin seçime birlikte girmesi gerektiğini ısrarla ifade ediyor. Bununla ilgili biz istişarelerde bulunuyoruz. İlk önce buna itiraz ediyoruz. Sonra ülkenin bekası, demokrasinin geleceğine inanarak perşembe günü, genel başkanımız istişareler sonucu Kemal Bey’in bu önerisine ‘evet’ diyor. Ve bunun sonucunda ortak liste yapılıyor.”

Sunucunun “Yani Kemal Bey’in önerisi ve ısrarıyla oldu diyorsunuz” ifadesini Yeneroğlu, “Tabii ki.” diyerek cevapladı.

Yorumlar 17 Yorum Var
  • MaKuS 23.08.2023 19:52
    Allah cc. şaşırtacak ki huzur ortamı bozulmasın ,Hamdolsun . . .
  • Mahmut 23.08.2023 18:26
    Bunlar senaryo yazıyor bende bir tane yazayım ABD ve İngiliz patronları düşündüler taşındılar böyle olmasına karar verdiler bunlar sadece oynadılar.berbat bir oyunculuk sergileyerek tabi.
  • Suleyman 23.08.2023 18:10
    Konustugu lafa Bakin, ulkenin gelecegi ve bekasi diyor demokrasinin gelecegi diyor, pkkya herseyi teslim ediyorlar ve dagdan, emperyalislerin cizdigi yoldan yuruyorlar. Bu kadar seviyesiz yalanlarin hicmi karsiligi olmaz.
  • kılıç 23.08.2023 16:34
    siz ülke bekası düşünek kabiliyet yok siz ancak hainlik düşünürsünüz
  • Yiğido SİVAS 23.08.2023 16:24
    Demokrat AMCA!!! nın dört köşe ortakları eyice üzümleri yediler şimdide bağcıyı dövmeye sıra GELDİ böyle utanmazlık siyaset tarihinde YOK
Daha fazla yorum görüntüle