14 ve 28 Mayıs seçimlerinde alınan ağır mağlubiyet sonrasında CHP Ankara Milletvekili Murat Emir partisine yönelik eleştirilerde bulundu.

Kılıçdaroğlu liderliğinde ittifaklar yaparak 12. seçim mağlubiyetini yaşayan CHP'den 2024'te de "iffifak yapmak zorundayız" çıkışı geldi.

İşte Murat Emir'in açıklamalarında öne çıkanlar:

Mutlaka bir ittifak yapılacak. Bu konuda yanlışlık veya eksiklik yok. CHP daha muhafazakar daha merkez, daha sağ, daha milliyetçi siyasi yapılara kucağını açacak. Onlarla anlaşmanın uzlaşmanın ve bunları politik bir hatta dönüştürmenin yolunu bulacak. 6'lı masa bunun örneğiydi. Bu da doğruydu. 

İTTİFAK İÇİN BAZI ŞEYLERİN ALTINI DAHA AZ ÇİZDİK

Değişim deniyor ama burada istekleri kamuoyu önünde paylaşmak gerekir. Sağa yanaştığımız söyleniyor ittifak yaptığımız için bazı şeylerin altını daha az çizer olduk.

İTTİFAK YAPMAZSAK GENELİ DE YERELİ DE KAZANAMAYIZ

İttifak olmazsa ne genel ne de yerel yönetimlerde iktidar olamayacağımız açık bir gerçek. Bu bir mecburiyet. Dolayısıyla ittifaklara karşı olmak diye bir şey asla söz konusu değil. Daha önce söylediğimiz kavramların altını daha az çiziyoruz buraları daha vurgulu siyasi söylem haline getirmeliydik.

BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞANIYOR

28 Mayıs'ta bir başarısız oldu. Büyük bir hayal kırıklığı oluştu. Bir değişim talebi başladı ve bu gerçeklikle karşı karşıyayız. Partiye zarar vermeden bu işin yapılması gerekir. Bunun çözümü de kurultay.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Aytek 26.08.2023 18:59
    Yine tencere yuvarlanıp kapağını, aksinir tekerlenip kakasını bulur
  • Hür vatandaş 26.08.2023 18:57
    Bu adamın ses tonu ve fiziği bana ilginç geldi, sanki Fatih kürek mı yürek mı ona çok benzettim
  • İst.H.F 26.08.2023 16:46
    Ciddimisiniz. Yahu sizin bu sorumsuzluğunuza alışmıştık. Üzülmeyin sizi her daim anacaz. ( Nasıl hak ediyorsanız.)
  • Yörükoğlu 26.08.2023 16:20
    Yine kaybedeceksiniz. Çünkü milletten çok uzaksınız. Bu toplumun genetigine uygun değilsiniz.
  • SELAMET 26.08.2023 16:10
    ALLAHIM CHP ZİHNİYETİNİ BENDENDE CEDDIMDEN DE EBEDIYYEN UZAK etsin. Ne iş yaparsınız ulann siz...Millete baskıdan başka bildiğiniz bir halt yoktur.....
Daha fazla yorum görüntüle