HABER7

MİT TIR’larının durdurulmasına yönelik casusluk davasında yargılanan ancak 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Adalar Belediye Başkanı olarak seçtirilen Erdem Gül, ilçede büyük rahatsızlığa sebep oluyor. Erdem Gül’ün Adalar’ı yönetmesinden rahatsızlık duyan ilçe halkı, tepkisini her platformda dile getiriyor.

Bunun son örneği, Adalar’da her yıl gerçekleştirilen Huzur Toplantısı’nda yaşandı. Huzur Toplantısı kapsamında vatandaşların soru, istek ve önerilerini dinleyen CHP’li Erdem Gül, bir vatandaşın sözleriyle adeta şok oldu.

İSTİFA ET, AKLAN, ÖYLE GEL

Söz hakkı alan Ozan Narman isimli vatandaş, Erdem Gül’ün yargılandığı casusluk davasını hatırlatarak istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Kınalıada’dan geldiğini belirten Ozan Narman, şöyle konuştu:

“Bu toplantı Huzur Toplantısı. Bir güvenlik toplantısı. Ama ülkenin güvenliğini tehdit altında bırakan, ülkenin yabancı ülkelere karşı küçük duruma düşüren, Yargıtay kararıyla teröre yardım ve yataklık etmiş bir şahıs Huzur Toplantısı’nda karşımızda duruyor. Güneydoğu’da aynı davadan yargılanan belediye başkanları görevden alındı ama Batı’da alınmıyor. Batı’da ayrı yasa, Doğu’da ayrı yasa olmaz. Erdem Gül beyefendiyi istifaya davet ediyoruz. En azından mahkeme bitene kadar istifa edin. Kendinizi aklayın, ondan sonra çıkın.”

SES ÇIKMADI

Narman’ın bu sözleri üzerine salonda büyük sessizlik oldu. Erdem Gül, ifadelere karşı hiçbir cevap vermedi. Etrafa bakınmakla yetinen CHP’li Gül, sessiz kalmayı tercih etti.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin, “silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan yargılandığı dava, Yargıtay tarafından bozulmuştu. MİT tırları davasında hakkında hapis cezası verilmeye gerek görülmeyen Erdem Gül hakkındaki 20 Aralık 2022 tarihli kararı bozarak ceza verilmesi gerektiğine hükmetmişti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 7 Nisan 2023 tarihinde, sanıklar hakkında verilen hükümlerin bozulmasına karar vermişti. Yeniden görülmesine başlanan dava İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

Bozma ilamına karşı görüşü sorulan sanık Erdem Gül, gazetecilik yaptığını, Yargıtay’ın bozma kararını ağır bulduğunu belirterek, eski hükümde direnilmesini istemişti.

Yorumlar 60 Yorum Var
  • Misafir 22.09.2023 23:47
    Ağzına sağlık...
  • Yavuz 22.09.2023 20:54
    Pkk nın şehirlerde vücud bulmuş hali vatandaş haklı …
  • Duygu 22.09.2023 14:26
    Valla abantta almamıştır böyle soğuk duşu
  • hasan 22.09.2023 10:17
    Mehmet Akif Ersoy lah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın demiş ama bu Soysuzlar namussuzlar bizi parçalamak istiyorlar Biz her zaman tekrar bir İstiklal Marşı yazarız önce bu hainleri temizleriz hiçbir korkumuz yok bu namussuzlardan
  • sönmez 22.09.2023 09:58
    tek bu olsa chp nin hebsi böyle
Daha fazla yorum görüntüle