CHP'deki "değişim" ve genel başkanlık kavgası İstanbul İl Başkanlığı yarışı ile iyice alevlendi. Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Özgür Çelik'in adaylığını ilan etmesinin yankıları sürerken, CHP'li gazeteci Barış Yarkadaş katıldığı canlı yayında İmamoğlu'nun 'özel' toplantısıyla ilgili bomba kulis bilgilerini paylaştı. Yarkadaş, İmamoğlu'nun Özgür Çelik için maddi ve manevi olarak arkasında olduğunu söylediğini ifade etti. Yarkadaş ayrıca, İmamoğlu'nun, "Erdoğan Toprak’la Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Özgür Çelik’ten desteğini çekerse onların da altını boşaltırım" dediğini söyledi.

CHP'de 14-28 Mayıs yenilgisinin ardından başlayan kriz her geçen gün daha da alevleniyor. Bir yandan genel başkanlığa aday olan Özgür Özel hamlelerini yaparken, diğer yandan da Ekrem İmamoğlu İstanbul İl Başkanlığı için mücadele veriyor. Geçtiğimiz günlerde; CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, İstanbul İl Başkanlığına adaylığını ilan etti.

CHP'li Barış Yarkadaş ise Özgür Çelik üzerinden Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'e göndermede bulunarak, "Değişim diyerek parti gelenekleri yok ediliyor" ifadesini kullandı. Yarkadaş, geçtiğimiz günlerde yaşanan gelişmeleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun internet gazetelerinden öğrendiğini söyledi.

CHP'li Yarkadaş katıldığı canlı yayın programında ise Ekrem İmamoğlu cephesi ile ilgili bomba kulis bilgilerini paylaştı. Yarkadaş, İmamoğlu'nun kongre süreciyle ilgili yaptığı 'kapalı' toplantıyı açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kapalı toplantısıyla ilgili kulis bilgisi paylaşan Yarkadaş şu ifadelere yer verdi:

İMAMOĞLU 'SONUNA KADAR ÇARPIŞACAĞIM' DEDİ

İmamoğlu’nun bugünkü kapalı toplantıda yaptığı konuşmadaki üslubunun çok sert olduğu, agresif olduğu ve orada bulunan insanları rahatsız ettiğini söyleyebilirim. Mesele CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimine gelince İmamoğlu, Özgür Çelik’i işaret ederek ‘Tek aday, ortak aday yok, aday çıkarabilen herkes adayını çıkarsın, sonuna kadar çarpışacağım, sonuna kadar gideceğim’ diyor. Bazı arkadaşlar ortamı yumuşatmaya çalışıyor ‘tek aday, ortak aday yok, sonuna kadar gidip çarpışacağım’ diyor. Bugün konuştuğum bir belediye başkanı  ‘bu sözler beni üzdü, hem de kırdı. Orada bütün belediye meclis üyeleri sonuçta İmamoğlu için çalıştı. Neye çarpışacak?’ dedi. İmamoğlu bu işe gerçekten kafaya takmış.

İMAMOĞLU'NDAN ŞÜKRÜ GENÇ'E: TARAFINIZI SEÇİN
 İmamoğlu’nun sözleri üzerine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç iyi niyetle ‘sayın başkanım biraz sert oldu’ deyince İmamoğlu, ‘tarafınızı seçin’ diyor. Bunun üzerine bazı meclis üyeleri ‘sayın başkan İYİ Parti’ye göstermiş olduğunuz teveccühü CHP’lilere niye göstermiyorsunuz, sizin bu tavrınız kazandığınız günden beri devam ediyor, bir ay sonra ‘Kahramanın Yolculuğu diye kitap yazdırdınız’ diyor. Gergin bir ortamda geçiyor, bazı meclis üyeleri ile arasında tartışma çıkıyor. O arada İmamoğlu, Kaftancıoğlu hakkında yorumlar yapıyor.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • kenan 27.09.2023 14:43
    altlarında kimin neyi varmış ki boşaltacakmış ;) işleri güçleri dallas zaten :))
  • Polat Alemdar 27.09.2023 14:41
    Düşünüyorum da; bu isimlerin CHP ye ne faydası var ki CHP nin ülkeye bir faydası olsun. Aksine ülkemizin ayağındaki prangalar olarak görevlerini yerine getiriyorlar. Ne vizyonları var ne de ulvi amaçları. Ne de halka hizmet etmek gibi bir kültürleri. Dedelerimizden beri biliriz ki CHP öteden beri menfaatleri için makam mevki sahip olanların vazgeçilmez kulübü. E Atatürk etiketi de cabası.
  • CCC 27.09.2023 11:58
    ''Onların altını boşaltırım'' derken nasıl bir nemalanmadan bahsediyor.
  • iso 27.09.2023 10:04
    Ekrem başkanın şimdiye kadar dişe dokunur yaptığı bir hizmet varmı ki. Bu adamın hizmet etmek gibi bir derdi varmı ki. Hayır yok...
  • mavi 27.09.2023 08:55
    Bunlarda ülkeye hizmet etme çabası var mı? Hep bizans oyunları,hep çıkar ilişkileri.
Daha fazla yorum görüntüle