Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Nejla Kurul’u sendika genel merkezinde ziyaret etti.

"İNSAN HAKLARI İHLALİ"

Kılıçdaroğlu'yla kameraların karşısına geçen Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, "Bir çocuğu kendi diliyle okumaktan alıkoymak insan hakları ihlalidir" diyerek ana dilde eğitim istedi.

Tepkisizliği ile tepki çeken Kılıçdaroğlu'nun konu hakkındaki soruya verdiği cevap ise daha da şaşırttı.

İşte kılıçdaroğlu'nun o sözleri:

“ANADİLDE EĞİTİM KONUSUNU BİZ PARTİ OLARAK TARTIŞIYORUZ”

Ben öğretmen değilim. Bu konuyu biz parti olarak da tartışıyoruz. Bu konuda sadece parti içinde tartışırken ilgili, bu alanda uzman olan eğitimcilerle ve dünya uygulamalarını da dikkate alarak kendi aramızda tartışıyoruz.

7'Lİ KOALİSYONDA HDP'NİN ŞARTLARI ARASINDAYDI

Seçimlerde HDP aday göstermeyerek 7'lü koalisyonun ortak adayı CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na ciddi bir destek vermiş, bir çok ilde Recep Tayyip Erdoğan'a karşı üstünlük elde etmişti. Seçimlerde Kılıçdaroğlu'na destek veren Yeşil Sol parti'nin (YSP) yani eski HDP'nin skandal talepleri arasında anadilde eğitim, Kürdistan gerçeğini kabul etme, kayyum belediyelerin iadesi ve korucuların yargılanması gibi maddeler yer almıştı.

Yorumlar 103 Yorum Var
  • Osman kekillioğlu 05.10.2023 10:12
    Kemal Kılıçdaroğlu nun girmediği kılık kalmadı inan edin kemal Sunal ve Şener Şen bile eline su dökemez.
  • Düşün 05.10.2023 09:55
    Bu açıklamayı kendi ana dilinde yapsaydı ya... Anlamaz, ona boş boş bakar, gülümser geri yollardık. Kendi çapında eylenmiş olurdu!
  • Misafir 05.10.2023 09:52
    Kıvırtmada üstaddır. Elbette ki biz senin düşüncenin ne olduğunu biliyoruz.
  • cinci 05.10.2023 09:46
    Sizin derdiniz kürtçe eğitim. İlk kürtçe dil kursu Batmanda açıldı hiç rağbet görmedi adam batırdı kursu. sonra mardin üniversitesinde kürtçe dil kürsüsü açıldı ağır aksak ilerliyor siz neyin derdindesiniz. bular boş işler kürtçe eğitim TÜRKİYE'ye kazandıracak.
  • Hüseyin 05.10.2023 09:30
    7 li masada tartıştığınız gibi mi? Söylediklerinin yalan olduğuna yemin edebilirim ama ıspatlayamam
Daha fazla yorum görüntüle