Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer, Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye Ankara saldırısının arka planını ve Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen hava harekatlarını değerlendirdi. Güçlüer, "Asıl operasyon beklenmesi gereken yer Suriye'dir. Ayn-el Arab- Kamışlı hattının tamamen güvenlikli hale gelmesi gerekiyor. Bunun içinde Hakan Fİdan'ın söylediği söz, bu teöristleri koruyan ülkeleredir.  Amerika'ya net bir mesajdır.  Muhtemelen Ayn-el Arab-Tel Rıfat-Münbiç hattında yeni bir operasyon olma ihtimali yükseliyor." dedi.

Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer şunları söyledi:

"FAKLI BİR ŞEY HEDEFLENİYORDU"

Sadece bir terör eylemi girişimi değil. Bu eylem girişimi ilk safhada önlendi.  Teröristler etkisiz hale getirildi.  Aslında büyük bir plan başlamadan bitti. Türk istihbaratı ve polisini tenrik ediyorum. Çünkü bunların yaptığı planlama hazırladıkları araç ve gereçle hedef ile zaman örtüşmüyor.  Aynı 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi öğrenildiğini düşünüp erkene aldılar.  Burada da bizim önleyici istihbarahat ve asayiş uygulamaları nedeniyle teröristlerin aslında istedği yer ve zamanda eylemi gerçekleştiremediğini anlıyoruz. Farklı bir şey hedefleniyordu. Bu bir terör eylemi girişimi değildir. Bu dış güçlerin Türkiye'ye karşı istihbarahat operasyonudur.  

"TÜRKİYE'Yİ ZORDA BIRAKMAK İSTİYORLARDI"

Bir kere çok karmaşık bir plan var.  Amonoslara kadar iki tane paramotorla geliyorlar.  Sonra oradan birileri alıyor bunları.  Daha öncede hatırlarsanız HDP'li bir vekilin oğlu bu şekilde indi ve orada yakalandı.  Dikkat edin bu sefer doğrudan oradan alınıyorlar.  Kayseri Develi'de tescili olmayan kaydı olmayan bir aracın olduğunu biliniyor.  Yolu uzatıyorlar. Muhtemelen birileri de başka yerden sızarak cephane ve silahın teslimi olmuş olabilir.  Bu süreçleri incelediğimizde bu PKK'yı aşan bir plan.  Bunu PKK tek başına yapamaz.  Buradan da şunu anlıyoruz. Meclis'in açıldığını gün Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliğine, itibarına bir suikast girişimidir.  Dolayısıyla bu eylem üzerinden Türkiye'yi zorda bırakacak, uluslararası kamuoyunda güç durumunda kalmasını sağlayacak, itibarını zedeleyecek bir pozisyona getirmek için bir psikolojik zemin oluşturulmak istendi.  Terörün asıl amacı psikolojik zemindir. 

"SURİYE'DE YENİ BİR OPERASYON OLABİLİR"

Irak'ın kuzeyinde Asos bölgesinin altına kadar yapılan bu operasyon yumuşatma da olabilir, ani çıkan hedeflere de uygulanmış olabilir.  Bu olay terör örgütü tarafından başarısızlıkla sonuçlandığı için Türkiye'nin olası bir  kara harekatından buradaki teröristler korkuyor.  Hemen yer değiştirmeye kalktılar. Yer değiştirmeye kalkınca da açık hedef haline geldiler ve vuruldular. Böyle bir hareketlenme fırsata dönmüş olabilir. Asıl operasyon beklenmesi gereken yer Suriye'dir.  Ayn-el Arab-Kamışlı hattının tamamen güvenlikli hale gelmesi gerekiyor. Bunun içinde Hakan Fİdan'ın söylediği söz bu teöristleri koruyan ülkeleredir.  Amerika'ya net bir mesajdır.  Muhtemenlen Ayn-el Arab-Tel Rıfat-Münbiç hattında yeni bir operasyon olma ihtimali yükseliyor. 

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Git Şam'a 06.10.2023 20:18
    Biz evlatların torunların canlarını sokakta bulmadık. Şam şehrinin yarısindan itibaren başlamalı güvenlik sınırı. Bunları Ankaraya kadar girip patlatirsa bizde şam dahil güvenlik kolidoru genisletelim. Milleti korumak hükümetin asli görevi kimse ye danişmaya gerek yok
  • envre 06.10.2023 02:01
    ermenistanın karabağda sözde seçim yaparak devlet kurma girişimleri ile suriye de yapılmak istenen aynı şey. azerbaycanda terörist operasyonları ile sahte devlet kurma girişimleri engellendi. sıra suriye de.
  • Hüseyin 05.10.2023 22:42
    ALLAH ordumuza yar ve yardımcısı inşallah olsun büğük zaferleri özledik
  • Salih 05.10.2023 22:15
    Tüm Türkiye düşmanlarına REST ULAN ALAYINIZI EZİP ÇİGNEM ÇÜRÜK EDİCEZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Misafir 05.10.2023 20:12
    Allah ordumuzu yurdumuzu her turlu tehlikelerden korusun
Daha fazla yorum görüntüle