Filistin- İsrail yaşanan çatışmaların son durumunu Haber7 muhabiri Yavuz Selvi, Filistinli Araştırmacı-Yazar Moin Naim konuştu. Naim, Filistin direnişinin üç hedefi olduğunu söylerken, ABD'nin bölgeye uçak götürmesini ise İsrail'in acziyeti olarak yorumladı.

"ŞEHİTLERİMİZ ARASINDA YÜZDEN FAZLA ÇOCUK, ALTMIŞ BEŞTEN FAZLA KADIN VAR"

Filistinli Araştırmacı-Yazar Moin Naim şunları söyledi:

İsrail devleti 1948'den beri 75 yıldır Filistinlilere zulüm etmektedir. Bu zulüm sırasında büyük katliamlar yapmıştır. Bugüne kadar 150 binden fazla şehidimizin olduğunu görürsünüz.  Bu son günlerde Filistin direnişi hem Mescid-i Aksa'da hem de esirlere yapılan zulmün hem de Gazze'ye uygulanan ambargoyu artık bitmesi gerektiğini ve bu şartların değişmesi gerektiğini karar vererek İsrai'in işgaline karşı bir direniş başlatmıştır. Filistinli direnişciler işgalci İsrail'e bu hamleyi başlatırken her zamanki gibi hıncını siviller ve çocuklardan almıştır. Nitekim şuanda Gazze'de çok büyük katliamlar yapmıştır. Bugün Saraybosna'da yaşananların aynısı Cebali'de yaşandı. Pazardaki insanların üstüne bombalar yağdırdı. Şu ana kadar onlarca şehidimiz var. Bunların hepsi dünyanın gözü önünde yaşanmaktadır. Şu anda İsrail işgal devleti sivillerin yaşadığı evlere bomba yağdırmaktadır. Şehitlerimiz arasında 100'den fazla çocuk ve 65'den fazla çocuk olduğu sivillerin hedef alındığını net bir şekilde gösteriyor. 

"ABD UÇAK GEMİSİ BÖLGEYE VE FİLİSTİN'E TEHDİTTTİR"

ABD'nin uçak gemisi yollaması bize mesaj olması bekleniyor.  Müslümanlara, ümmete mesaj olması gerekiyor. İsrail işgal devleti Filistinli bir direniş örgütüne karşı kendini koruyamıyor. Bize anlattılar ya 'yenilmeyen ordu yenilmeyen devlet' diye lanse ediliyor. Ama ABD'den bir uçak gemisinin gelmesini istedi. Emin olun İsrail istemeseydi, gelmezdi. Zaten İsrail'in elindeki silahlar Batı'nın ABD'nin yardımı ile yapılmaktadır.  ABD'deki en gelişmiş silahlr İsrail'de bulunuyor. ABD ne üretirse ilk İsrail işgal devletine veriyor. Bu bölgeye ve Filistin'e tehditdir.  ABD Eski Başkanı Nixon'a sordular, "İsrail'i neden destekliyorsunuz" O da, "İsrail bizim Ortadoğu'da batmayan gemimizdir. Biz İsrail'i değil kendi çıkarlarımızı destekliyoruz" demişti.  Filistin irenişi sonuna kadar gitmeye hazır. Artık işgalin bitmesi ve İsrail'in şımarık tavırlarının bitmesi gerekiyor.  Bu ahlaksızca insanlık dışı muamelesini durdurması gerekiyor. 

FİLİSTİN DİRENİŞİNİN ÜÇ HEDEFİ VAR

Direniş hiçbir operasyonu hedefsiz yapmamıştır. Saldırı olunca tepki verirseniz o saldıryı durdurmak için istersiniz. Bir saldırı yaparsanız belirli hedefler için yaparsınız.  Filistin direnişi zaten şu an 'Tel Aviv'i alacağız, Kudüs'ü urtaracağız demiyor.'  Diyor ki 'uluslararası şartlar ne ise biz onu istiyoruz.' Filistinliler Cenevre Anlaşması'na göre muamele görmüyor, bunları serbest bırakacaksınız. İki, Mescid-i Aksa UNESCO ve BM kararlarına göre Müslüman mabedidir. Hele ki son bir hafta Yahudi ayinlerin yapılarak oranın Yahudi mabedi gösterilemesi kabul edilemez. Üç, Gazze'ye uygulanan ambargoyu kaldıracaksınız. Filistin operasyonundaki tek hedef bunlardır. 

"FİLİSTİN'İN ELİNDE ÇOK CİDD BİR KOZ VAR"

Şu anda Filistin'in elinde çok ciddi bir koz var. Filistin'in elinde İsrail'in üst rütbetli askerleri var. Öte yandan güneydeki ilerleyişte ise, İsrail Devleti kurulduğundan bu yana böyle bir hezimete uğramamıştır.  Şu anda İsrail'İn güneydeki cephe komutanı Filistin'in elinde.  Filistin'e karşı özel kurulan gölge birliklerinin komutanı öldürülmüş altındaki birkaç subayda esir alınmıştır. 

Maalesef, 'Filistin direnişi çocukları öldürüyor, kadınlara zulmediyor' deniliyor.  Bunların hepsi İsrail'in propagandasıdır. Filistin Devleti ancak orduyu ve askerleri tutukluyor.  Bu artık bir cephe savaşına dönmüştür. 

 

Yorumlar 42 Yorum Var
  • Hasan SGK Emekli 09.10.2023 23:18
    Gazze bombalanırken BATI ŞERİA ve İsrail'in içindeki Filistinliler ne yapıyorlar;TV den Gazzenin bombalanmasını seyredip Kahvelerini mi yudumluyorlar.Tıpkı 15 Temmuz da bizim muhalefet liderinin yaptığı gibiler mi?
  • Ertuğrul 09.10.2023 22:52
    Yorumlara bakıyorum da ne kadar yahudi yahudi sevici din kardeşi düşmanı varmış sorsan müslüman Allah ıslah etsin.
  • Hakkı Dost 09.10.2023 22:37
    Ya Rabbi...Masumlar hürmetine...Bu Yüce Dinin Hürmetin... Kardeşlerimizi muzaffer eyle...bu sömürgeci zalimleri kahr ı perişam eyle...
  • Neco I 09.10.2023 21:15
    Coşsun artık imanımız, kudustür kutsalımız, sinemizde kor ateş, çıksın bağrımızdan, yaksın zülmün ensesini, daretsin kafirin, olmayan meselelesini, Allah haktır, kudüs müslümanın emanetidir. Haydi içi yananlar,haydi
  • Ögr.Gör.Mert Demir 09.10.2023 20:25
    LÜTFEN BU MESAJI BAŞKANIMIZA ULAŞTIRIN: Suudi arabistan Katar'a gireceği zaman asker gönderip işgale engel olmuştuk. Gazzedeki insanların durumuna seyirci kalmayalım, donanma ve havadan asker gönderelim. Hem işgale ve zulme engel oluruz hem insani yardım yaparız rehinelerin takası ile barışa vesile oluruz. Acil harekete geçelim donanma ve mehmetçiği gönderelim hemen cumhurbaşkanım
Daha fazla yorum görüntüle