Haber7 – ÖZEL

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni bir skandala daha imza attı. Siyonist güdümündeki 7 ülke ile İYİ Parti Genel Başkanı ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hamas’a “terör örgütü” demeyi sürdürüyor.

İYİ Parti lideri Akşener; Birleşmiş Milletlerin meşru siyasi hareket olarak gördüğü, Avrupa Birliği Genel Mahkemesi’nin “terör örgütü olarak görülmesinin hukuki dayanağının olmadığını” belirttiği Hamas’ı bir kez daha “terör örgütü” olarak niteledi. Siyonist eksenli 7 ülke dışında 199 ülkenin “terör örgütü” olarak görmediği Hamas’ı hedef alan Akşener, "Hamas’ın terör saldırısı düzenlediğini" iddia etti.

SOYKIRIMI NETANYAHU’YA YIKMA ÇABASI

Akşener, yaptığı konuşmasında, İsrail’in ‘terör saldırıları’nı 'Netanyahu terörü' olarak tanımlaması dikkat çekti. Akşener, şu ifadeleri kullandı:

“Üzülerek görüyorum ki, Batı Hamas’ın terör eylemlerini odağına alıp Netanyahu terörünü görmezden gelirken Doğu ise Netanyahu terörünü odağına alıp, sivilleri katledip Netanyahu’ya açık çek veren Hamas’ı görmezden geliyor.”

BM VE AB MAHKEMESİNE GÖRE HAMAS SİYASİ HAREKET

Birleşmiş Milletler (BM), Filistin siyasi hareketi Hamas’ı terör örgütü olarak tanımlamıyor. BM’nin terör örgütü listesinde Hamas bulunmazken Avrupa Birliği (AB) Genel Mahkemesi, “Hamas’ın terör örgütü olarak tanımlanmasının hukuki temellerden yoksun olduğuna” ve “yerel birdireniş teşkilatı olduğuna” karar verdi. Ancak Yahudi lobisinin baskısına boyun eğen AB, 2017 yılında Hamas’ı yeniden sözde 'terör listesi'ne ekledi. Fakat bu siyasi adım, AB Genel Mahkemesi’nin hukuki kararının gölgesinde kaldı.

Öte yandan İsrail’in yanı sıra; sadece siyonistlerin güdümündeki ABD, İngiltere, Japonya, Kanada, Avustralya ve Paraguay’ın Filistin kurtuluş örgütü olan Hamas'ı "terör örgütü" olarak görüyor.

HAMAS SALDIRMASAYDI İSRAİL KATLİAM YAPMAYACAK MIYDI?

İsrail tarafından Gazze’de Filistinlilere yönelik soykırım uygularken hedef saptıran bazı odaklar, Filistinli direnişçileri sorumlu tutmaya çalışıyor.

Medyadaki kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; 2023’te İşgalci Siyonist İsrail kadın, çocuk, yaşlı, engelli demeden yüzlerce Filistinliyi şehit etti, binlerce Filistinliyi ise yaraladı.

Aksa Tufanı Harekatı’ndan önce Filistinlilere yönelik sessizce katliamlara devam eden işgalci İsrail, 117’si çocuk birçoğu kadın 648’den fazla Filistinli Müslümanı şehit etti. Saldırılarda İsrail, aralarında çocuk ve kadınların olduğu 3106’dan fazla kişiyi yaraladı.

Yorumlar 252 Yorum Var
  • Ertuğrul 10.11.2023 08:27
    Aynı İsrail in başındaki şeytan gibi konuşuyor yazık ülkücüyüm diyen zavallılar da bu zihniyetin peşinden gidiyor.
  • Ertuğrul 10.11.2023 08:25
    Hamas sizin yanınızda daha milliyetçi daha vatansever daha inançlı. Siz onların yanında en azılı terörist kalırsınız. En azından sizin gibi vatana ihanet edip teröristle aynı masaya oturmadilar kanları ile mücadele ediyorlar
  • Basri 10.11.2023 00:38
    CHP’nin PKK’yı açıktan kınayamadığı gibi, bu da her seferinde kınarken İsrail’in adını ağzına bile almıyor, sadece Natenyahu diyor. Sanki devlet olarak İsrail tamamen masum da bütün suç Natenya’da. Sahibin kim diye merak ediyorsan, kimi açıkça eleştiremiyorsun ona bak.
  • Vatansever Adanalı 09.11.2023 15:54
    Tesadüfe bakın; katil siyonist neten yahu da aynı kelamda bulunmıştu.!!!.
  • Abdulhamit 09.11.2023 11:14
    o meclisteki iki terörist yanlısından biriside sensin diğeri pkk sende fetönün gizli siyasi ayağısın.
Daha fazla yorum görüntüle