İYİ Parti'den istifa eden ancak yapılan oylamada yeniden İYİ Parti İBB Grup Başkanvekilliğine seçilen İbrahim Özkan, çok konuşulacak açıklamalara imza attı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile "arka kapı diplomasisi" yürüttüğünü söyleyen Özkan, CHP-İYİ Parti arasındaki pazarlığı da deşifre etti. İbrahim Özkan, Ekrem İmamoğlu ile yürüttüğü "arka kapı diplomasisi"nden İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun'un da bilgisi olduğunu kaydetti.

İbrahim Özkan, partisinin İBB Meclisi grubunda son dönemde yaşananlara ilişkin Saraçhane'deki belediye binasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"İMAMOĞLU'NA SÖYLEDİM; ÖZGÜR ÖZEL, AKŞENER'İ ZİYARET ETTİ"

2024'teki yerel seçimlerde işbirliği yapılması için gayret gösterdiğini anlatan Özkan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da bir şeyler yapılması gerektiğini söylediğini ve birkaç gün sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret ettiğini söyledi.

ARKA KAPI DİPLOMASİSİ...

Görüşmenin ardından, "arka kapı diplomasisi" yaparak yeniden İmamoğlu'na gittiğini aktaran Özkan, İmamoğlu'nun kendisine "Genel İdare Kurulu (GİK) kararı varken teklif götürmenin nezaketsizlik olabileceğini" söylediğini ifade etti.

"Bahsettiğiniz arka kapı diplomasisini kimle kim arasında yürütüyorsunuz?" sorusuna Özkan, "İl Başkanımın (Yücel Coşkun) bilgisi dahilinde Sayın İmamoğlu'yla süreci yürüttüm." cevabı verdi.

PAZARLIĞI DEŞİFRE ETTİ

Özkan, GİK'te Özel'in teklifiyle ilgili işbirliği yapılmaması yönünde yeniden karar çıkması üzerine tekrar İmamoğlu'yla görüştüğünü, kendisine 2019'daki yerel seçimlerde partilerine bırakılan Arnavutköy, Esenler, Bağcılar ve Kağıthane gibi ilçelerin rahatsızlık yarattığını, bunların AK Parti'nin yoğun oy aldığı ilçeler olduğunu ilettiğini dile getirdi.

İmamoğlu'na işbirliği teklifinin somut olması için İYİ Partinin birtakım kazanımları olması gerektiğini söylediğini kaydeden Özkan, İBB Başkanı'nın "Beklenti ne olabilir?" sorusu üzerine, kendilerine kazanılacak 3 belediye, İBB'de 25 büyükşehir meclis üyesi ve 14 belediyede birer belediye başkan yardımcılığının verilmesi gerektiğini anlattığını aktardı.

Özkan, "Bu, İYİ Partiden istifa açıklamanız mı oluyor?" sorusunu, "Bizi tedbirli olarak disiplin kuruluna verdiklerini söylüyorlar ama ihraç etmek için bize bildirilmiş bir yazılı gerekçe yok. 'Onu bir görelim.' diyen arkadaşlarımız var, 'Hiç görmeden istifa edelim.' diyenler de var. Pazartesi arkadaşlarımızla durum değerlendirmesi yapıp karar vereceğiz." diye yanıtladı.

Yorumlar 35 Yorum Var
  • Tuh 17.12.2023 17:27
    Herşeyin miladı vardır
  • İzmirli 17.12.2023 17:06
    chp ve ip projedir...
  • vatan sever 17.12.2023 15:27
    fetö kontenjanından parlatılmış biri. eski il başkanı gibi fetö öğrenci evlerinden yetişme pontusluyu seçtirmek için her dalavareyi çeviriyorlar
  • Gurbetci 17.12.2023 15:17
    Memletin yüz karalari . 100.YILIN ciddiyetten uzak sorumsuz kisileri. Halkimizda maalesef Aziz Nesinin dedigi gibi % 50 si bit adim ilerisini göremiyor.
  • Ziya hoja 17.12.2023 14:38
    Bunlara hala iktidara gelirler diye ot verenler var chp ile ortak hdp ile ortak Ya bir dik durumda ke Di adınıza seçime girin seçmenlerine resmen hakaret bu nedir yaa sürekli bor pazarlık icerisindeler
Daha fazla yorum görüntüle