Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Hadi Elbahra, Florya’da bulunan ofisinde, Suriye’de yaşananlara dikkati çekmek amacıyla bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Elbahra, Suriye’ye yapılan yardımların sürmesini istediğini belirtirken yardımların azalmasıyla kıtlığın oluşabileceğini anlattı. Elbahra, Suriye’nin kuzeyinde yapılacak konut projesine de değinerek 2 yıl içinde kademe kademe tamamlanacağını söyledi. Elbahra, askeri bloklar oluşturulduğunu Savunma Bakanlığı’nın programına tabi olabilmek için plan yapıldığını da ifade etti.
Suriye’de güvenliği sağlanan ve Suriye milli ordusu Türkiye tarafından özgürleştiren bölgenin kalkınması ve bu bölgelere Suriye’nin geri dönüşü için Türkiye ile birlikte çalıştıklarını açıkladı. Suriye’deki özgür ve güvenli bölgenin istikrarı için bölgeye yatırım yapılması, iş insanlarının buraya gelmesi için uğraştıklarını ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını bildirdi. 
Geçici süre hükumetini ve bunun yanında Suriye milli ordusunun yapı olarak desteklediklerini özellikle Suriye milli ordusunun güvenli özgürleştirilen bölgelerde güvenliğinin sağlaması yönündeki çalışmalara destek verdiklerini açıkladı. Ayrıca Gazze ’deki yaşanan olaylara insani olarak baktıklarını ve barış planı için desteklediklerini söyledi."

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Fatih 19.12.2023 22:35
    Bir gün gelecek şu Suriyelileri göndermeyenler çok pişman olacaklar. Dünyada arapları bu kadar seven bir yönetim var mı acaba. Sanki Araplar bu ülkenin asli unsuru yazık çok yazık.
  • Mustafa 19.12.2023 20:57
    Hiç kafanız çalışmıyor mu değiştirin esadi, rusyaya yalvarın putin esat yerine daha ılımlı birini getirsin suriyeliler geri o zaman dönerler esat putinin adamı, pistinde c. Başkanının adamı iştense olur
  • ismail 19.12.2023 20:22
    Erkann sdnin bu işlere aklın ermez koçum fazla kafanı yorma bu işlere
  • Ayşe 19.12.2023 20:02
    Şuanki ülkemizdeki ekonomik sıkıntının ana nedeni Suriyeliler artık donsunler ülkelerine
  • Erkannn 19.12.2023 19:50
    Mülteci gelen adamın floryada ofisi var. Vay bee. Açlar mağdurlar ama milyonluk ofisleri var. Ben sana fazla mülteci istemiyorum referandum yapılsın
Daha fazla yorum görüntüle