Haber7 - ÖZEL

Yerel seçim öncesi kamuoyunun nabzını tutan OPTİMAR Başkanı Hilmi Daşdemir, Özel Haber Editörü Nurullah Alpay’a açıklamalarda bulundu. 

ADAY MI ÖNEMLİ, PARTİ Mİ?

İYİ Parti’nin genel pozisyonunun belirleyici nitelikte olduğunu kaydeden Hilmi Daşdemir, “Bizim yaptığımız araştırmalar şunu net olarak ortaya koyuyor ki yerel seçimleri ve giderken özellikle açıklanacak adayların toplumun beklentilerini karşılıyor nitelikte olması gerekiyor. Yani herhangi bir aday değil de daha çok toplumun ihtiyaçlarına, toplumun işte beklentilerine cevap verebilecek bir adayın çok önemli olduğunu görüyoruz. Bu çerçevede de özellikle mesela biz yapmış olduğumuz araştırmalarda şunu hep sorduk. sizin için aday mı yoksa parti mi önemlidir diye sorduk. Karşımıza çıkan da hep partinin geri planda kaldığı adayın daha çok önemli olduğu yönünde. Nitekim bazı araştırmalarda bu oranın yüzde 70-80 civarında aday daha önemli olduğu yönde sonuçları var ve bu da net olarak karşınızda duruyor.” ifadesinde bulundu.

ÖZGÜR ÖZEL’E GÜVEN NE DURUMDA?

CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel’in aday olmasının ardından vatandaşın kanaatini ölçtüklerini kaydeden Daşdemir, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni genel başkanının çok başarılı olacağına dair bir kanaat yok. Nitekim biz bunu sorduğumuzda Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni genel başkanının başarılı olacağını düşünenlerin oranı yüzde 31. ‘Peki Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarılı gören CHP'li oranı yüzde kaç?’ derseniz yüzde 70. Yani CHP'lilerin bile yüzde otuzu Özgür Özel'i başarılı olarak görmüyor. Başarılı olacağına inanmıyor.” dedi.

VATANDAŞIN KANAATİ: İMAMOĞLU’NUN ŞİMDİKİ HEDEFİ İYİ PARTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin ve İYİ Parti'nin iç işlerine karıştığına dair kanaatin yüksek olduğunu belirten Daşdemir, “Biz yaptığımız araştırmada özellikle İstanbul'daki Ekrem İmamoğlu'nun hamleleri, grup başkan vekilinin ve orada meclis üyelerinin pozisyonları orada net olarak karşımıza şunu çıkarıyor; Ekrem İmamoğlu İYİ Parti'nin işlerine karışıyor. Nasıl Özgür Özel'i para basarak kazandırdıysa… Bunu ben söylemiyorum, iddia sahibi ben değilim. CHP içerisindeki birçok isim bu iddiaları dile getiriyor. Ben de onlardan aldığım bilgiyle bu yorumu yapıyorum. Dolayısıyla benzer durum da İYİ Partili meclis üyeleri etrafında da şekillenmiş gibi duruyor. Bu da aslına bakarsanız bu durumun ne kadar işte ekonomik ya da çıkar amaçlı olarak bir noktaya getirildiğini de somut göstergesi olarak karşımızda duruyor.” diye konuştu.

HALK, ANAYASA'NIN DEĞİŞMESİNİ İSTİYOR

Anayasa konusunda vatandaşların değişmesi yönünde fikir beyan ettiğini söyleyen Daşdemir, “Anayasa’nın değişmesini bekleyenlerin oranı yüzde 50’nin üzerinde. Yüzde 53 civarında yeni anayasayla ilgili bir değişim beklentisi var. Bu da işte yüksek bir beklenti diyebiliriz. Daha yüksek olabilir.” ifadesinde bulundu.

Anayasa talebinin daha da yükseleceğini belirten Daşdemir, şunları söyledi:

“Anayasanın önümüzdeki dönemlerde daha çok konuşulacağını düşünüyorum. Konuşuldukça da anayasayla ilgili beklentiler daha fazla artacak. Ama ‘Yeni anayasaya ihtiyaç yok’ diyenlerin oranı sadece yüzde 32’de kalmış. Yüzde 14,5’i de bu konuda herhangi bir şekilde fikir beyan etmemişler. AK Parti içerisindeki yüzde 54,2 yeni anayasayı isterken CHP'de yüzde 45, MHP'de yüzde 63, İyi Parti’de 44 YSP'de (DEM Parti) yüzde 85 gibi bir oran varken Zafer Partisi'nde yüzde 28, TİP’te de yüzde 53,1 oranında yeni anayasaya ihtiyaç var diyen bir seçmen kitlesi var. Ama genel olarak bakıldığı zaman yeni anayasaya ihtiyaç olduğunu düşünen oranı oldukça yüksek. Kararsızları bir kenara bıraktığımız zaman o oran her geçen gün de artacaktır diye düşünüyorum.”

Yorumlar 11 Yorum Var
  • V. TURAN 29.12.2023 09:12
    Ben CHP yöneticilerinin çoğunun ülkeyi düşünmediklerini, varsa, yoksa şahısları olduğunu düşünüyorum. Esas olan CHP li olduğunu söyleyen (Atatürk'çü) seçmenin bu konuyu hiç ciddiye almadıkları. Ülke batsa, alenen ihanet görseler bile asla uyanmıyorlar. Bu nasıl kafa anlamış değilim.
  • şarlo 29.12.2023 08:51
    imamoğlu seçimi kaybedecek ve seloya komşu gidecek
  • Haydar 29.12.2023 01:19
    Adamlar sozde chpli ama katillpkk nin oyuna oynuyorlar, Buna Turk olupta oy veren kesinlikle ne oldugu belirsizler.
  • Ahmet 29.12.2023 01:04
    Bu İmamoğlu anap kökenli olduğu için chp ye genel Başkan olamaz ibb seçimleri mi kaybeder evine gide r kanımca
  • Hasan 28.12.2023 23:24
    İmamoğlundan hukuk hesap sormazsa yazık...
Daha fazla yorum görüntüle