HABER7

AK Parti’nin aday tanıtım toplantısının nabzı Ülke TV’de tutuldu.

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Ülke TV Ankara Temsilcisi Mustafa Pala ve Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen canlı yayın programına, AK Parti Kayseri Milletvekili ve eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da konuk oldu.

Salonda coşku, kararlılık ve heyecan olduğunu ifade eden Hulusi Akar, halkın teveccühüyle seçilecek AK Parti adaylarının şehirlerinde ciddi hizmetler yapacaklarını belirtti.

Akar, AK Parti’nin seçilecek adaylarının şehirlerin kentleşme seviyesini artıracağını, vatandaşların refah seviyesini yükselteceklerini söyledi. Hulusi Akar, deprem riski konusunda belediyeler nezdinde ciddi çalışmalar yürüteceklerinin altını çizdi. Terör örgütüne yönelik operasyonlara da değinen Akar, kararlı mücadelenin süreceğini ve son terörist etkisiz hale getirilene kadar faaliyetlerin sürdürüleceğini kaydetti.

Hulusi Akar’ın Ülke TV canlı yayınındaki değerlendirmeleri şöyle:

"Şimdi birincisi gördüğünüz gibi salonda müthiş bir heyecan, müthiş bir coşku var, müthiş bir isteklilik var, müthiş bir kararlılık var, müthiş bir hazırlık var. Dolayısıyla hazırız ve kararlılıyız ama boş değil, gerçekten gerçeği yansıtıyor. Birinci husus bu. İkinci husus da... Cumhur İttifakı olduğu günden beri başladığı günden beri sürekli her girdiği seçimin kazanmak amacıyla giriyor. Dolayısıyla sadece seçim kazanmak diyerek kazanmak olmuyor. Onun hazırlıklarını yapmak gerekiyor. Bu adayların seçimi çok ciddi bir olay, çok ciddi bir mesele, çok ciddi bir iş.

Bu nedenle bu temayül yoklamaları, anketler vesaire filan bütün ayrıntılara, bütün hassasiyetiyle parti teşkilatları tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra da Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Bahçeli ile yaptığı görüşmeler sonucunda belli bir noktaya getirildi ve karar çerçeve çizildi. Bu doğrultuda hem vatandaşımızın teveccühüyle ortaya çıkan isimler var hem de daha sonra en son Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühüyle belirlenen ve bugün açıklanan isimler.

Bu isimler gerçekten bilgisiyle, tecrübesiyle Bugüne kadar yaptıkları performansla, çalışmalarla, yetenekleriyle zaten kamuoyu tarafından çoğu bilinen, tanınan, takdirle karşılan insanlar. Ve bizim inancımız, bizim görüşümüz, bizim anlayışımız bu inşallah bu seçimlerde de gerekli çalışmalar yapılmak suretiyle halkımızın da teveccühüyle, oylarıyla arkadaşlarımız seçilecekler. Ve seçildikleri takdirde hem illerine, hem çevreye, hem de bütün olarak 780 bin km2'lik vatan topraklarına büyük hizmet yapacaklarına inanıyoruz biz.

Çünkü bizim inancımız gereği zaten hepinizin bildiği gibi bizim kimsenin diniyle, diliyle, mezhebiyle, etnik yapısıyla herhangi bir sorunumuz olmadığını herkes bunu biliyor. Dolayısıyla biz 85 milyonu kucaklıyoruz. 85 milyonlara hizmet vermek için faaliyet gösteriyoruz. Bu manada da seçilecek belediye başkanlarımızın, belediyelerimizin bu anlayışla halkımızın hayatını kolaylaştıracaklarını, onlara önemli katkılar sağlayacaklarını, onların refah seviyesini yükselteceklerini ve gerçekten dünyada ne varsa vatandaşın konforu için, bunları buraya taşımak için gayret göstereceklerine biz bütün kalbimize inanıyoruz.

Eğer bunları somut olarak söylemek gerekirse, birincisi deprem meselesi. Bunlara karşı tedbir alınması gerekiyor. Dolayısıyla bu depreme karşı alınacak tedbirlerde önemli çalışmalar yapıldı bugüne kadar, yapılmaya devam ediyor. Bildiğiniz gibi binlerce vatandaşımızı geçtiğimiz sene kaybettik. Allah'tan rahmet diliyorum kendilerine. Yaraların sağlaması için de bütün devlet şu anda ayakta. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bütün bakanlar, bütün kuruluşlar, bütün milletimiz yaraların sağlaması için gayret gösteriyor.

Fakat tabii büyük kayıplarımız oldu. Dolayısıyla bunların tekerrür etmemesi için kentleşme konusunda, bununla alınacak tedbirler konusunda çok ciddiyiz, çok kararlıyız. Bir devlet olarak, belediyeler olarak bunları inşallah tamamlayacağız. Bunları gerçekleştireceğiz ve bu tür afetler karşısında bu kadar kayıp vermemek için çaba göstereceğiz. Trafik artık aşağıya göre yani illerde, ilçelerde, her yerde problem halinde geliyor. Bununla çözülmesi için arkadaşlarımızın çok ciddi bir gayreti var, çok ciddi bir kararlılığı var. Bu şekilde de bu trafik de son derece rahatlayacak ve halkımız bu konforu yaşayacak. Diğer önemli hususlardan biri de çevre konusu. Yani çevre bizim için çok önemli. Çevre o şekilde tasarlanmalı ki çocuklar, kadınlar, kızlar, yaşlılar, ihtiyarlar çok rahat bir şekilde hayatlarını sürdürebilsinler.

Ağaçlarımız, kuşlarımız, böceklerimiz, çiçeklerimiz solmasın. Bunlar yeşersin. Kedilerimiz, köpeklerimiz, can dostlarımız her zaman konu oluyor, sıkıntı oluyor. Bunlar da mutlaka makul, mantıklı, tabi çözümlerle ve bunların da bir noktaya getirilmesi lazım. Dolayısıyla onların da yaşamasını sağlamamız lazım. Bizim inancımız, bizim kültürümüz gerçekten o kadar derin, o kadar büyük ki biz etrafımızdaki sadece kendi çevremizde değil.

Buraya gelen göçmen kuşların dahi barınması için, beslenmesi için, yapılması gereken ne varsa bunları dahi düşünen, bunlar için vakıf kuran bir kültürün, bir tarihin, bir medeniyetin evlatlarıyız, torunlarıyız. Dolayısıyla bu konuda da çalışmaları yapmak suretiyle çok daha rahat, çok daha müreffeh bir belediyecilikle insanlarımızın rahat ve huzurlu yaşaması için gayret göstereceğiz."

Yorumlar 23 Yorum Var
  • Çoban 19.01.2024 10:30
    Ölümüne REIS
  • Ali bozkurt 19.01.2024 10:04
    Bu arkadaş yan odadan gelip rehin alınan milli savunma bakanımız değilmi belediyeden ne anlar
  • Günay Aydın 19.01.2024 10:02
    Büyükşehirlerde bu iş zor Sayın Bakanım uçuk kiralar, gıda enflasyonu ve pahalilik insanları bırak ev araba almayı geçinemez hale getirdi bankalar yasal tefeci haline geldi.Borçlular giderek artıyor.Bunun yanında vatandaş mali mülkü olan parası olanın daha fazla kazanmasına ve zenginlesmesine de tepkili.
  • Hasan 19.01.2024 09:35
    Hazırlıklardan heberdar olmaz olur muyuz? Her gün kapımıza bir başka siyasi partinin adayı geliyor. Otuz iki yıldır oy kullanıyorum , daha bir tane siyasi parti adayını görmedim.
  • EMEKÇİ 19.01.2024 09:01
    Bu yıl Emekli Yılı olacak Seçimlerde Hissedilecek
Daha fazla yorum görüntüle