CHP’nin ittifak ortağı, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı DEM Parti'nin Mersin Milletvekili Ali Bozan, partisinin Osmaniye kongresinde skandal ifadeler kullanarak "Dil namustur, Kürdistan hakikattir. Artık birlik zamanı. Başarı zamanı. Biz Kürdistan diyoruz ve demeye de devam edeceğiz." dedi.

Mobil Haberci'de yer alan habere göre; CHP’nin ittifak ortağı, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Mersin vekili Ali Bozan’ın Kürdistan vurgusu devam ediyor. DEM Parti vekili Bozan’ın, Osmaniye 1. Olağan Kongresinde kürsüden skandal sözlerle, "Dil namustur, Kürdistan hakikattir. Artık birlik zamanı. Başarı zamanı. Biz Kürdistan diyoruz ve demeye de devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Katıldığı her platformda, gerekse sosyal medyada yaptığı açıklamalarında her defasında 'Kürdistan' vurgusu yapan Bozan’a, ülkeyi bölücü açıklamalar yaptığına yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor.

“VATANIMIZ, MİLLETİMİZ KÜRDİSTAN’DIR”

Partisinin Osmaniye kongresinde yaptığı Kürtçe konuşmayı kişisel sosyal medya hesaplarından paylaşan Bozan şunları söyledi:

"Biz her yerde söylüyoruz ki biz Kürdüz. Vatanımız, memleketimiz Kürdistan’dır. Kürt vardır, Kürdistan vardır. Bu söylemimizi de sadece partimiz içinde söylemiyoruz. Bu sözümüzü sokakta da söylüyoruz, sahada da Mecliste de dile getiriyoruz."

“HALKIMIZIN İTTİFAKI HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR”

"En büyük varlığımız, ailemiz partimiz ve birliğimizdir. Bu nedenle sürekli söylüyoruz; halkımızın birliği, halkımızın ittifakı her şeyden önemlidir. Seçimlerden de önemlidir. Bu nedenle ne yapacağız?

Halkımızın birliğini ve ittifakını her zaman büyüteceğiz ve güçlendireceğiz. Bu nedenle diyorum ki halkımızın ittifakı ve birliği, diyorum ki zaman bizim zamanımızdır. Zaman hür ve özgür olma zamanıdır, zaman başarı ve zaferin zamanıdır."

Yorumlar 161 Yorum Var
  • İlginç 02.02.2024 03:08
    Şu kürtlüğü dile getirenler ne hikmetse kürtlüğü dinsizlikle, Marksizm ile dillendiriyor ve islamın Kürtlerin önünde bir engel olduğunu savunuyorlar? Neden kürtlüğü İslam ile değil de dinsizlikle bağdaştırıyorsunuz?
  • Türkoğlu 01.02.2024 18:15
    Fetö yü 6 ayda bitirenler, 40 yıldır bunlara nasıl sabrediyor, devletimizden acil önlem istiyoruz artık bunları bu millet kaldıramıyor
  • Hakikat 01.02.2024 18:12
    Dağdan indin şehire...Dağ kanunları ile mecliste bu kadar olur...Şalgam aşa girince yağ oldum sanırmiş
  • Kızıl Elma 01.02.2024 18:05
    Vatandaşlıktan çıkartıp sınır dışı et direk. Bu kadar basit.
  • vatan fedaileri 01.02.2024 18:02
    Marmara da kazan egede kazan Antalya da tatil yap sonrada çık güney doğu benim de sen bizi aptal mı zannediyorsun . Türkiye'nin her yeri senin istediğin yerden mezarını seçebilirsin.
Daha fazla yorum görüntüle