CHP'de Özgür Özel-Ekrem İmamoğlu eş başkanlığı parti içinde rahatsızlık oluştururken, kamuda da tartışmalara neden oluyor. 

TV100'e katılan CHP'li gazeteciler Barış Yarkadaş ile Şaban Sevinç, İmamoğlu'nun parti genel başkanı gibi davranması üzerinden tartıştı.

Tartışma sırasında Şaban Sevinç, "CHP'yi CHP'lilere karşı Pınar Hanım savunuyor" dedi.

"EKREM BEY'İ UYARDIK, PARTİYİ TAHRİP ETME DEDİK"

Barış Yarkadaş ise Sevinç'e "Demagoji yapma" diyerek tepki gösterdi. "Biz sana Şaban abi diyoruz, sen bize demagoji yapıyorsun, bunu yapma" diyen Yarkadaş şöyle devam etti: 

"Ben CHP'nin iyiliği için konuşuyorum. Ekrem İmamoğlu olmayan bir yetkisini kullanıyor ve partinin kurumsal kimliğini tahrip ediyor. İstanbul'da bütün adaylar geliyor, Zonguldak'ta, Tekirdağ'da, Manisa'da video çektiriyorlar. İtiraz edilen nokta şudur: Ben CHP'nin eski vekiliyim ve üyesiyim. CHP'nin kurumsal kimliğini korumak benim görevimdir. Korumadığım anda parti suçu işlerim zaten. Ben CHP iyi olsun, tüzüğe göre yönetilsin, kurumsal kimliği yıpranmasın, verdiği sözleri tutsun, tutarsa halkta inandırıcılığı olur diye konuşuyorum. 

Ekrem Bey'i 100 kere, bin kere, 10 bin kere uyardık. Partiyi tahrip etme dedik. Kurultay'da taraf olma dedik. O zaman çok acı bir gerçeği söyleyeyim. Bu bölünmüşlüğün, dışarıdan atamaların, Ekrem Bey'in bürokratlarının her yere atanması örgütün enerjisini kırmaktır. 

SEÇİM SANDIKLARI İÇİN GÖNÜLLÜ ORANI YÜZDE 20

Şu an CHP İstanbul İl Başkanlığı bize şunu açıklasın: İstanbul'da 33 bin seçim sandığı var. Bu sandıkların kaçına şu ana kadar görevli buldular. Oranı söylüyorum, yüzde 20. Kadıköy'de şu anda seçimde ben çalışırım diye başvuranların sayısı yüzde 20. Ümraniye'de yüzde 10. Tuzla'da yüzde 12 düzeyinde. İnsanlar diyor ki, siz değişim yapacağız dediniz, hiçbir sözünüzü tutmadınız. 

Ekrem Bey tüm partinin lideri gibi, seçilmemiş genel başkan gibi davranıyor. Bunlar doğru değil. CHP'de bir belediye başkanının üstündeki kişi il başkanıdır. İl başkanının yetkisi dahilinde çalışır." 

Bu sözler üzerine, "Belediye başkanı seçilmiş, il başkanı atanmış" itirazı geldi. Yarkadaş ise şu cevabı verdi: 

"Önemli değil. İl başkanı siyasi amiridir. İl başkanı belediyeye gittiğinde, belediye başkanı onu kapıda karşılar." 

"BAŞARILI BAŞKAN İLK DÖNEMDE DEĞİŞTİ, 8'İNCİ DÖNEMİNİ YAPACAK OLANLAR VAR"

Şaban Sevinç de araya girerek, "Barış kızdı diye sözü ona bıraktım" dedi. Yarkadaş, Sevinç'e, "Şaban sen arkadaşlık hukukumuzu ayaklar altına alıyorsun" tepkisini gösterdi. 

"Bir daha da konuşmayacağım" diyerek stüdyodakilerin kendisine söz hakkı vermesini isteyen Barış Yarkadaş, şöyle devam etti: 

"Gazeteci, kamu adına iktidarı denetler. Bu iktidar kimi zaman yerel, kimi zaman genel iktidar olur. Eğer bir partinin genel başkanı, İstanbul'da tüm belediye başkanlarının atanmasını, görevden uzaklaştırılmasını ya da aday yapılmamasını o ilin büyükşehir belediye başkanına vermişse, o ilin belediye başkanı hiçbir yetkisi olmadığı halde telefonla senle çalışmayacağız yerine bu arkadaşı koyacağız diyorsa o partinin kurumsal kimliği tahrip olur, ayaklar altına alınır. Ekrem Bey'in yaptığı yanlış budur. Ekrem Bey ister başarılı, ister başarısız olsun bunun siyasi faturasıyla karşı karşıya kalır. İnsanların adalet duygusu incitildi. Ben kimin niye aday yapıldığını, kimin yapılmadığını bilmiyorum. 

Özgür Özel diyor ki, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ çok başarılı bir belediye başkanıydı, kendisine teşekkür edeceğim. Kardeşim çok başarılıysa o zaman niye değiştirdiniz birinci döneminde? Hasan Akgün yedi dönem belediye başkanlığı yaptı, 8'inci dönemine devam edecek."

Yorumlar 32 Yorum Var
  • Gültepeli bjk 02.02.2024 18:36
    En büyük chp li ler gazetecilerrr veee pinokyo pinokyooo burnu uzayan varya Ooo
  • Gezgin 02.02.2024 17:34
    Yarın eki bunlara gel belediyede falan koltuğa otur hepsi ekocu olur
  • Dervaz 02.02.2024 17:32
    Beter olun ülke kurtulsun sizden
  • misafir 13 02.02.2024 17:13
    Bunlarmi devlet yönetecekler hahayit
  • misafir 13 02.02.2024 17:12
    Bence Netanyahu daha CHP li çünkü yandaşlar.
Daha fazla yorum görüntüle