31 Mart 2024 yerel seçimleri için adaylığı açıklanan ancak eleştirilerin odağında olan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş'la ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptırdıkları anketlere atıfta bulunarak Savaş'ın adaylığının geri çekileceğinin sinyalini verdi. Özel, "Anketler, Hatay'ın sesini duymazsak sıkıntıya girdiğimizi gösteriyor. Bir alternatif geliştireceğiz" dedi.

"HATAY'DA 5 ANKET YAPTIK"

NOW TV'ye açıklamalarda bulunan Özel, "CHP Lütfü Savaş ile devam kararı mı aldı?" sorusuna "Hayır, şöyle bir şey var. Biz Hatay'da yaşananları çok dikkatle analiz ediyoruz. Bazı yerde bir, bazı yerde iki anket yaptık. Hatay'da beş anket yaptık. Dedim ki 'Çok anket yaptık, Lütfü Savaş'ı aşan bir alternatif geliştiremedik.' Ölçmelere devam ettik, Hatay'a gittiğimizde 'Vatandaşın sesini duyduk' dedim" ifadelerini kullandı.

"LÜTFÜ BEYİ ARADIK, ULAŞAMADIK"

Lütfü Savaş ile görüşerek elindeki anket sonuçlarını paylaşacağını ifade eden Özel, "Son ana kadar en doğru adayı belirmek için en doğru anketi yaptık. Cumartesi gece anket geldi, Lütfü Bey'i aradık, ulaşamadık. Pazar sabahı arkadaşlarımız görüştü. Birazdan Lütfü Savaş ile de oturacağım, konuşacağım. Elimizdeki anketi Lütfü Bey ile de paylaşacağım" şeklinde konuştu.

"BİR ALTERNATİF GELİŞTİRİRSEK SEÇİMİ ALIYORUZ"

"O anket neyi söylüyor?" sorusu üzerine Özel, şöyle devam etti:

"Bizim Hatay'da Lütfü Bey'in de desteğiyle, onayıyla birlikte bir alternatif geliştireceğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyor. Bu şekilde davranmaz, Hatay'ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimizi gösteriyor."

“HATAY İTTİFAKI” DERKEN DEM’E Mİ GÖZ KIRPTI? 

Öte yandan Özel’in, "Bir Hatay ittifakına ihtiyaç var. Hatay ittifakı kurulmazsa Cumhur İttifakı adayı şans yakalayacak" sözleri, "Özgür Özel, DEM Parti’ye göz kırptı" şeklinde yorumlandı. 

"TÜRKiYE İTTİFAKININ İÇİNDEYİZ"

Özel, "Cumhur ittifakının karşısına Türkiye ittifakını koyabilmeliyiz. Biz Türkiye ittifakının içindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayları Cumhur İttifakına kaybettirecek adaylardır. Cumhur ittifakını karşısındaki yegana alternatif Türkiye ittifakıdır." ifadelerini kullandı. 

GÖRÜŞME SONA ERDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Saat 10.40'ta başlayan görüşmede, Lütfü Savaş'ın önüne son yapılan anketin sonucunun konuldu. Görüşmede, adaylığının değişmesi için Lütfü Savaş'ı kırmadan ikna etmenin yollarının arandı.

Yorumlar 47 Yorum Var
  • Abdi 19.02.2024 20:02
    Hatay da yapay zeka tutmadı herhalde,dem zeka devrede...
  • Misafir 19.02.2024 17:54
    Lütfi savaş aklı selim olarak görüşme yapacak ve bağımsız Aday olarak çıkacak akıllı okumuş hoca Eğitim şart hocam
  • R...t 19.02.2024 17:24
    Bir Hatayli olarak bu anket bana herhangi bir soru sorulmadi..yahut bizim yerimize yapay zekami ankete katildi!!!oda iyimis yarin secimde sandiga yapay zeka gitsin oy kullansin o zaman...ben sahsen lutfu bsk istemiyorum...yenilerin gelmesi lazim ..15 yildir Hatayimiza ne yapikki lutfu bas simdi yapacak. ..derhal degisim istiyoruzzz...
  • Yapay zekaymis 19.02.2024 17:08
    CHP anket , seçim yapmadı keyfi torpilli belirlemeyide ellerine yüzlerine bulaştırıp suçu yapbildikleri bile şupeli oldukları yapay zekaya attilar. aynı kilictaroglunun çocukların bile kullandığı skypi yeni teknolojiymis gibi tanıtıp birdeellerine yüzlerine bulastirdikkari gibi belediye başkan adaylarinida ellerine yüzlerine bulaştırır bu sefer iftirayı yapay zekaya attilar
  • Mustafa 19.02.2024 16:41
    TİP in ayrı aday çıkarması CHP genel merkezini tedirgin etti.
Daha fazla yorum görüntüle