100 yıllık depremlerde yaşanan 130 bin can kaybının sadece 6 Şubat'ta yaşandığı iddiasıyla üretilen dezenformasyonu tekrar gündeme getirmeye çalışan Sözcü TV muhabirine Murat Kurum'dan "Israrla anlamak istediğiniz taraftan bakmaya gayret gösteriyorsunuz" sözleriyle tepki geldi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, programına Arnavutköy'de devam etti.

Kurum katıldığı etkinliğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantı esnasında Sözcü TV muhabiri, geçtiğimiz günlerde manipülasyona konu olan 6 Şubat deprem felaketlerinde yaşanan can kayıplarına ilişkin sayı dezenformasyonuna burada da devam etmek istedi.

Daha önce birçok kez açıklama yapılan konunun tekrar gündeme getirilmesi karşısında Murat Kurum, muhabire tepki gösterdi.

Muhabirin kendi sorusunda bile düzeltme yapıldığını söylediğine dikkat çeken Kurum, konunun farklı gündemlere çekilmeye çalışıldığını söyledi.

"O sizin aklınızdaki soru kusura bakmayın"

Kurum, şöyle konuştu:

Düzelttiğimizi kendiniz ifade ediyorsunuz. Israrla anlamak istediğiniz taraftan bakmaya gayret gösteriyorsunuz. O sizin aklınızdaki soru, kusura bakmayın. Aynı programda 53 bin canımızı yitirdiğimizi, bir asırda toplamda 130 binden fazla canımızı yitirdiğimizi ifade etmemize rağmen siz konuyu çarpıtmak adına konuyu farklı gündemlere taşımak adına maalesef konuyu böyle pişirip pişirip önümüze koymaya çalışıyorsunuz. O vefat eden canların üzerinden siyaset yapılmaya devam ediliyor. Daha fazla vefat edilmesi sizi mutlu mu ediyor? Ben de bunu soruyorum size, bu nasıl bir anlayıştır.

Yorumlar 39 Yorum Var
  • Ruhkalp 22.02.2024 00:09
    Rte yi bir konuda cok takdir ediyorum inani izki bir densize terbiyesize haddini bildiren ekibini cok guzel secmis .mundan sonra rte oy veriyoruz
  • Misafir 21.02.2024 23:30
    Adamdan kibarlık ve asalet akıyo resmen
  • Turan 21.02.2024 22:37
    Reis bazen böyle isabetli adımlar atıyor, maşallah ne ego var ne de sesini yükselterek konuşuyor, helal olsun
  • Veysel Emin 21.02.2024 21:25
    Memleketim Elazığ, İstanbul da yaşıyorum; Elazığ'da TOKİ konutlarının çoğu Sayın Murat Kurum Bakanlığı döneminde yapıldı, bunu bilen İstanbul'da yaşayan Elazığlı vatandaşlarda İstanbul yerel seçimlerinde haklı olarak Murat Kurum'a oy verecek, Murat Kurum İstanbul için gerçekten çok büyük şans. Fanatik olmayan Vatansever CHP tabanı da Murat Kurum'un kazanmasını istiyor.
  • Gültepeli bjk 21.02.2024 19:55
    Murat başkan yandaş eyyamcı yalaka hain sibikerler almasan dahaiyi giremezlerse yalan haber yazmak zorunda kalıp kudururlar daha iyi degilmi
Daha fazla yorum görüntüle