Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan, adaylıktan çekilmesi için rüşvet teklif aldığını ve mafya tarafından 2 defa kendisini tehdit ettiğini söyledi.

 

Siyasi partilerin adaylık başvuruları sona erdi.

CHP'nin Hatay ile ilgili tartışmalı kararı sonrası TİP'in Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Gökhan Zan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

'ADAYLIKTAN ÇEKİLEYİM DİYE RÜŞVET TEKLİF EDİLDİ'

Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın konuğu olan Zan, adaylıktan çekilmesi için kendisine rüşvet teklif edildiğini söyledi.

Kendisine açık çek teklif edildiğini sözlerine ekleyen Gökhan Zan, "Çekilmem adına ve bu yarışta olmamam adına bana açık tek teklif edildi. Ne istiyorsan sen yaz denildi. Ben bunu kabul etmedim." dedi.

'2 DEFA DA TEHDİT EDİLDİM'

Zan, daha sonra çekilmesi için 2 kez tehdit edildiğini de aktardı.

Yaşadıklarından sonra adaylıktan çekilmemesinin doğru karar olduğunu belirten Gökhan Zan, şunları söyledi:

“Bakın ilk kez söylüyorum bunu, bana rüşvet teklif edildi. Kimden teklif edildiğini söylemeyeceğim, kamuoyuna ve halkımıza bırakacağım. Çekilmem adına ve bu yarışta olmamam adına bana açık tek teklif edildi. 

Ne istiyorsan sen yaz denildi. Ben bunu kabul etmedim. Hatta ve hatta iki defadır aracılarla mafya denen kişiler adı altında çekilmem için de tehdit edildim. Bakın ilk defa anlatıyorum. Bunlara boyun eğecek bir insan değilim. 

O yüzden doğru bir yolda olduğumu gördüm, 16.55’e kadar CHP'den bekledim. Adaylığımı açıklamadım, YSK’ya gitmedim bir umutla doğru aday üzerinde birleşmek için sonuna kadar bekledim. 

Ancak siz hem benim çekilmemi isteyeceksiniz, bana ahlaksız tekliflerle geleceksiniz, kabul etmem için birçok kişiyi aracı olarak kullanacaksınız ve mafyalarla beni tehdit edip boyun eğmemi isteyeceksiniz. 

Ben halkımın arkasında sonuna kadar varım, buyursunlar buradayım. Bu yarışta ben de varım, ne kadar doğru bir karar aldığımı ifade etmek istiyorum.”

Yorumlar 120 Yorum Var
  • RAMAZAN.. 16.03.2024 14:53
    Rüşvet aldım tehdit aldım diyor, yinede sonuna kadar bekledim diyor beni tehdit edenlerle bana rüşvet verenlerle hatayı yönetmek için anlaşmak için sonuna kadar bekledim diyor eğer gelseydiler sizleri rüşvetçilerle mafyalarla yöneticektim diyor.Sonra ben birleştiriciyim yol göstericiyim vay bunların eline düşene
  • Ercan 58 16.03.2024 14:43
    Kim teklif ettiyse söyle bizde bilelim lan kim tehdit etsin seni gündeme gelme çabaları bunlar
  • Başak 23.02.2024 16:35
    Senin kapasiten neki, basının karşısında 2 bağırdımn diye kendini Malkoçoğlu mu sandın? Tahsilin bile yok sen Hataya ne verebilirsin. Göreceksiniz Hatayı Akp alacak.
  • dadaş ibo 23.02.2024 11:21
    sana rüşvet teklif edenlere hayret ediyorum. senin kapasiten ne ki sana rüşvet teklif etsinler.
  • Ferr 22.02.2024 20:12
    Son dakika ya kadar neyi bekliyorsun acaba . Nasıl bir huy arkadaş anlamadım bir insan son dakikaya kadar daha fazla menfaat versinler diye bekler. Buradan efeleik yapıp yeme bizi
Daha fazla yorum görüntüle