31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne kısa bir süre kalmasına rağmen CHP'de "aday belirleme" krizi devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı "değişim" vaadiyle göreve gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimler için aday belirleme mesaisinde yapay zeka teknolojisinin de kullanıldığını açıklamıştı.

ÖZGÜR ÖZEL: CHP YAPAY ZEKAYA İLK BAŞVURAN PARTİ

Bazı adayların yapay zeka ile belirlenmesine yönelik eleştirilere geçtiğimiz günlerde yanıt veren Özel, "Yapay zekayı dışlayan bir anlayış olmaz. Biz bu topraklara matbaayı 200 yıl geç getirenlerin değil bu topraklarda bilimi ön plana alanların siyasi olarak devamıyız. O yüzden CHP’nin yapay zekaya ilk başvuran parti olması da normal." sözlerini sarf etmişti.

CHP teşkilatı, Özel’in bazı adayları yapay zekayla belirledikleri iddiasını inandırıcı bulmazken, iktidardan ana muhalefeti ti'ye alan açıklamalar geliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ALLAH CHP'Lİ KARDEŞLERİMİZE SABIR VERSİN

Bugün Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen mitingte muhalefetin, milletten ve siyasetin temel değerlerinden uzak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Parti içi iktidar kavgaları dışında hiçbir şeyle ilgilenmiyorlar. Türkiye'nin sorunlarına çare olacak, şehirlerimizin sıkıntılarını giderecek tek bir önerileri dahi yok. Belediye başkan adaylarını vatandaşa değil, yapay zekaya soruyorlar. Yapay zeka kimi seçerse bu acemiler de milletin karşısına 'işte adayımız' diye onu çıkarıyorlar. Şimdi bir de 'adaylarımıza oy vereceksiniz' dayatmasını yapıyor. Allah bunlara akıl fikir, CHP'li kardeşlerimize de sabır versin." ifadelerini kullandı.

İBB BAŞKAN ADAYI MURAT KURUM'DAN BEĞENİ TOPLAYAN "YAPAY ZEKA" PAYLAŞIMI

Son olarak Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum'dan CHP'ye "yapay zeka" göndermesi geldi.

Sosyal medya hesabından ülke geneli yapılan Millet Bahçeleri'ni paylaşan Kurum, "Yapay değil millet bahçelerini #yapanzeka" ifadelerini kullandı.

Videoda yapay zeka robotuna, "İstanbul'un dört bir yanına, insanların rahatça nefes alabileceği yeşil alanlar yap." komutu verildiğinde millet bahçelerinin gösterildiği paylaşım, kısa sürede binlerce beğeni, retweet, yorum ve yüzbinlerce gösterim aldı.

Yorumlar 34 Yorum Var
  • Gültepeli bjk 22.02.2024 10:52
    chp yapay beyin olmadan hareket edemiyor artık çünkü kafa ve zeka yok yok onlarda geri zakalar
  • 06 vatan 22.02.2024 10:50
    Güzel reklam olmuş.
  • tokatlı 22.02.2024 09:53
    yapay zeka özgül özele yaramadı çünkü kendinide yanlış tamımladı adayını gösterirken başkasının elini kaldırdı
  • Misafir 22.02.2024 09:19
    Teknoloji iyi bir şey de yapay olmayan zeka çok daha iyi bir şey.
  • Misafir 22.02.2024 08:43
    Murat başkan kazanır inşaallah. İstanbulumuzda bi nefes alır. Hizmetle buluşur.
Daha fazla yorum görüntüle