DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın'ın Genel Kurul'da yerinden Kürtçe konuşması üzerine 2 kez mikrofonu kapandı. Benzer durum CHP'li Türkan Elçi Kürtçe konuşurken de yaşandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, bir kez daha Kürtçe provokasyonuna sahne oldu.

TBMM Genel Kurulu'nda grup başkanvekilleri, yerlerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde "Uluslararası Ana Dili" günü münasebetiyle bazı milletvekilleri söz aldı.

DEM VE CHP'Lİ VEKİLLER KÜRTÇE KONUŞTU

DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın ile CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, anayasaya aykırı olarak Kürtçe konuşunca ortalık karıştı.

Konuşmaları yarıda kalan vekiller, TBMM Başkanvekili Celal Adan'a tepki gösterdi.

CELAL ADAN'DAN "TÜRKÇE" UYARISI

Adan ise Anayasa'yı hatırlatarak konuşmaların Türkçe yapılması gerektiğini aksi durumda içtüzük uyarınca mikrofonun kapandığını söyledi.

Adan, milletvekillerinden bu hususa dikkat etmelerini istedi.

SEZAİ TEMELLİ: "MİKROFON KAPATMA, SÖZ HAKKINI GASBIDIR"

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli de bugünün uluslararası ana dili günü olduğunu, bunun kutlamasını herkesin kendi ana dilinde yapması gerektiğini söyledi. Temelli, "Biz ana dilimizde selamlama yapacağız. Buna yönelik bu mikrofon kapatma, bir kere, bir söz hakkının gasbıdır." dedi.

LEYLA ŞAHİN USTA: "MÜSAADE ETMİYORUZ"

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta da bugünün 21 Şubat Dünya Anadili Günü olduğunu, ana dilin korunması ve yaşatılmasının herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Kürtçe ana dilde savunma hakkını AK Parti iktidarı döneminde kendilerinin getirdiğini belirten Usta, Kürtçe dilde eğitimle beraber Kürtçe dilde yayın hakkının da kendi dönemlerinde getirildiğini söyledi.

Usta, şu ifadeleri kullandı:

Kendilerini sadece etnik köken ve etnik dil üzerinden siyasi bir zemine oturtmaya çalışanların elbette ki birilerine karşı saldırması ve kendini güçlü göstermesi gerekiyor, buna müsaade etmiyoruz.
 

Yorumlar 93 Yorum Var
  • derviş 22.02.2024 16:00
    ne halle geldik kim dur diyecek chp ye chp bunlara can sımıdı oldu yoksa bitmişlerdi günah yazıktır incitme vatanını m akif bu günleri anlatmışşş
  • İstanbul-18 22.02.2024 15:49
    İyi de siz değil mi idiniz 6 li masanın altında hadep ile iş çeviren. Siz değil mi idiniz chp, hadep ve küçük avaneler ile beraber 2019 seçimlerinde Belediyelere çöken. Bu bölücülerin Yüce Mecliste bu kadar yüksek sesi çıkıyor ise bunda sizin de payınız var sayın Musavat bey. Sizin yeriniz Cumhur İttifakıdır, o zaman samimi olduğunuz ortaya çıkar.
  • Avşaroğlu 22.02.2024 15:44
    Dil üzerinden de ülkemizi bölme çabaları. Sen kürtçe konuşamıyor musun, konuşuyorsun. Ülkemizde resmi dil Türkçe'dir, onu konuşacaksın. Kürtçe öğrenmene engel mi var? Kürt vatandaşlarımızı da provoke etmeye çalışıyorlar. Bütün bunların suçlusu Anayasa Mahkemesi'dir. Bu partinin mecliste işi ne. CHP, artık o da bir milli güvenlik sorunudur ve kapatılmalıdır. Çünkü ha DEM ha CHP, hiç farkları yok.
  • frezeci 22.02.2024 15:41
    herkez sütünün iktizasını yapacak.
  • Arnavut 22.02.2024 15:41
    Güzel kapak olmuş
Daha fazla yorum görüntüle