Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir yapılan son seçim anketlerini canlı yayında açıkladı. Araştırmada "AK Parti’nin iyi kampanya yürüttüğünü düşünenlerin oranı yüzde 41,4, CHP’nin ise yüzde 20. Cumhur İttifakı’nın sahayı domine etmesi gerekiyor". ifadelerini kullandı.

Yerel seçim takvimi işlerken partiler çalışmalarını aralıksız devam ediyor. AK Parti'nin yerel seçim çalışmaları kapsamında yoğun mesaisi sürüyor. Bu süreçte muhalefette ise koltuk kavgaları devam ediyor. Daha önce aday belirleme sürecinde yapay zeka teknolojisinden yararlandığını açıklayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e cevap niteliğinde bir açıklama Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir'den geldi. Daşdemir, 24 TV'de Gazeteci Murat Çiçek'in sunduğu 'Açık Görüş' programında partilerin seçim kampanyaları ile ilgili yapılan çalışmalardaki son verileri paylaştı.

'AK PARTİ'NİN ORANI YÜZDE 41,4, CHP'NİN İSE YÜZDE 20'

Daşdemir, 'Şu ana kadar siyasi partilerin seçim kampanyalarını takip ettiniz mi?' diye sorulduğunda yarısı takip etmiyor. Yüzde 46'sı seçim kampanyalarını takip etmiyor. Yüzde 53'ü takip ediyor." şeklinde konuştu.

'Hangi partinin daha iyi kampanya yürütüyor?' ile ilgili çalışma hakkında da açıklamalarda bulunan Daşdemir, "AK Parti'nin iyi kampanya yürüttüğünü düşünenlerin oranı yüzde 41,4, CHP'nin ise yüzde 20. " ifadelerini kullandı.

'CHP HEP AK PARTİ'NİN YARISI KADAR ÇIKIYOR'

Daha önceki haftalarda yapılan 'en iyi aday hangi partinin?' çalışmalarına da değinen Daşdemir, "O çalışmalarda da CHP hep AK Parti'nin yarısı kadar çıkıyordu. Tüm bunlara rağmen CHP'nin bazı illerde seçimi kazanma ihtimali ve potansiyeli var. Ama bu dağınıklık neticesinde bunlar da kazanırsa oldukça enteresan bir sonuç olur. AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın sahada biraz daha farklı işler yapıp sahayı domine etmesi lazım ki bu kamuoyu algısına uygun bir sonuç çıksın diyebiliriz." dedi.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • aksaray 22.02.2024 15:34
    akp yapay zeka ile teknoloji üretiyor elektrik elektronik savunma araçları yapıyor. chp ise yapay zeka ile aday belirliyor. hadi gelde gülme. daha yarınchp yapay zeka ile heykel yapmazsa hiç şaşmayın.
  • Bandırmalı 22.02.2024 15:23
    Fıtri zekâları olsa zaten " Yapay Zekâ " kullanmazlar
  • kader 22.02.2024 15:00
    Chp milletin aklıyla dalga geçiyor her zaman ki gibi çarpılacak.
  • Celalettin 22.02.2024 13:56
    CHP'li ler yapay seçimlerde yapay anketler ile bu yapay seçimleri gerçek heykeller ile yapay olarak kazanır
  • VAH ÜLKEM vah 22.02.2024 13:13
    akpati yapayzekaylan teknoloji ÜRETİYO CHP ADAM SEÇİYO BUNLAR BU ÜLKEYİ YÖNETECEK
Daha fazla yorum görüntüle