CHP ve DEM Parti arasındaki seçim ittifakını canlı yayında itiraf eden CHP'li Aytuğ Atıcı, "Açık açık ittifak yaptık. Bunun daha ötesi yok ki. Kent uzlaşısı çerçevesinde açık seçik, herkesin gözü önünde ittifak yaptık." dedi.

CHP, yerel seçimlerde PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti ile "kent uzlaşısı" adı altında ittifak kurdu. Kandil'deki terör elebaşlarından da "Kent uzlaşısını güçlendirin" talimatı verildi.

DEM İSTEDİ CHP ADAY DEĞİŞTİRDİ

İstanbul ve Esenyurt'un merkeze alındığı kirli pazarlık hayli dikkat çekici bir hal aldı. DEM Parti istedi ve CHP Esenyurt'ta DEM Partili bir ismi aday gösterdi. Ayrıca DEM Parti İstanbul'da yarışın daha başa baş geçeceği tahmin edilen 22 ilçesinde aday göstermedi. Bu yöntemle CHP'li aday desteklenecek.

CHP lideri Özgür Özel, "Bu CHP'nin tek başına girdiği bir seçim. Herhangi bir ittifak yok." dese de, eski CHP milletvekili Aytuğ Atıcı'dan canlı yayında dikkat çeken bir itiraf geldi.

KRT TV'ye konuk olan Atıcı, ''(DEM Parti ile) Açık açık ittifak yaptık. Bunun daha ötesi yok ki. Kent uzlaşısı çerçevesinde açık seçik herkesin gözü önünde bir ittifak yaptık" dedi.

"GİZLİ İTTİFAK DEĞIL, KİMSE GİZLEYEMEZ ZATEN"

Atıcı sözlerinin devamında şu cümleleri kurdu:

"Gizli ittifak tabi ki değil, kimse gizleyemez zaten. Gizli ittifak nerede yapıldı? Zafer Parti'de yapıldı, dünya başımıza yıkıldı. Esenyurt'ta yaşanan, Mersin'de yaşanan, Akdeniz'de yaşanan bir iş birliğidir. Kent uzlaşısı adı altında elbette ki bir işbirliği yapılmıştır. Keşke daha çok yerde yapılsaydı.

Yorumlar 78 Yorum Var
  • bülent duman 04.03.2024 12:53
    CHP DEM kardeş bunu bilmeyen mi var.
  • dadaş 03.03.2024 21:45
    hani derlerye aile boyu bunların hepis aynı
  • Skut 03.03.2024 17:37
    Kandildeki başta elebaşıları ve bütün yandaşları temizlensin, sonra hadi yerin altında kürdistan kursunlar, tabii kıpırdayabilirlerse Türkiye için tehdit oluşturanlar da meclisten temizlensin. Ağa babaları yanlarında beslesin yorulmasınlar.
  • meraci83 03.03.2024 16:03
    Utanın demek isterdim amma o erdemle hiç ilgileri yokmuş meğer. Utanmadan keşke daha çok yerde ittifak yapılsa diyen bu zat, tam teslimiyet deseydi daha dürüstçe bir beyan olmaz mıydı? Ya da ce HAA pe yi DEM in kucağına oturtsalar dı daha ahlaklı (!) bir davranış olmaz mıydı?
  • Misafir7 03.03.2024 15:13
    Yav işte ittifak yok kent uzlaşısı var ne diye anlamak istemiyorsunuz. Ne alındı ne verildi karıştırmayın.
Daha fazla yorum görüntüle