Son yıllarda savunma sanayii alanında üretilen yerli ve milli silahlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i rahatsız etti. Savunma sanayi üzerinden yükselen stratejik politikaların öncüsü olan güçlü iradeye haddini aşan ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik küstah bir dille, "İnsanların açlıklarını yokluklarını başka bir şeyle telafi etmeye çalışıyor. Aynı Hitler gibi..." ifadelerini kullanan Özel Ülke TV'de değerlendirildi.

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu 'Görüş' programında Özgür Özel'in Savunma Sanayii'ne yapılan yardımları ve yaptığı skandal benzetme tartışma konusu oldu.

Siyaset Bilimci Dr. Murat Yılmaz bölgemizdeki ülkelerin silahlandığını belirterek, Türkiye'nin kendi menfaatini korumak için milli güç çarpanlarıyla birlikte savunma sanayii atılımları doğrultusunda tedbir aldığını söyledi.

HEDEF SAVUNMA SANAYİİ

Yılmaz'ın Özel'in skandal sözlerine tepkisi şöyle:

"Türkiye'yi Hitler Almanya'sına benzetiyor. Türkiye'nin savunma konularındaki gayretlerini yurt dışındaki hasmımız olan ülkeler ve medya böyle takdim edecek...

Bu sehven yapılmış bir şey de değil. Bile isteye planlayarak ağzını doldura doldura söylüyor. Belli ki bir hazırlık yapmışlar, bu argümanı bulmuşlar.

Akılları sıra savunma sanayiindeki başarıyı lekelemek ve böylece onun etkisini kırmak istiyorlar. Yani 'Biz bunu sürdüreceğiz. Daha iyi noktaya getireceğiz. Erdoğan hükümetinden daha başarılı noktalara getireceğiz' demiyorlar.

Bu tıpkı Ali Babacan'ın 'SİHA'lara dokunacağız' gibi yada CHP'deki bir takım aktörler gibi, Sezgin Tanrıkulu gibi, yada HDP/DEM'lilerin 'Savunma sanayiini lağvedeceğiz" gibi onlarla paralellik arzeden açıklamalar..."

 

Yorumlar 201 Yorum Var
  • Mecnun 05.03.2024 22:33
    Yahu bu adamlar top yekün dem hdpsiyle chp siyle ülkenin menfaatleri neyi gerektiriyorsa hepsine karşı çıkıyorlar meclisteki oylamalarda da red oyu kullanarak şirazelerini kaybettikleri ve artık milli güvenlik sorunu haline geldiğini bu millet görüyor. Artık yetkili ve etkili makamlar bu konunun üzerine hukuken gitmeli artık mizrak çuvala sığmıyor.
  • Mustafa 04.03.2024 21:29
    Niye hirler benzetmesi yapmışki çok garibime gitti yoksa sizin çocuklara hitler benzetmesi yaptığı içinmi gocundun bundan anladığımız bu çok enterasan kimse saklamıyor tarafını üstü örtülüde olsa rengini çok belli ediyor lütfen yetkililere sesleniyorum yarın önürgün başımıza düşmanın tohumları gelmeden gereğini yapın inşallah su uyur düşman uyumaz
  • Bumerang 04.03.2024 15:41
    O silahlar olmasa o tereyağlarını size yedirirler mi? Dağlıca,Aktütün saldırılarında onlarca vatan evladı şehit olduğunda tam aksi yönde konuşuyorlardı. O silahlar sayesinde doğu ve güneydoğu turizme açıldı. Petrol keşfedildi.
  • devriye 04.03.2024 15:29
    Gayri milli birisinden ne beklersiniz....
  • Hürgeneral 04.03.2024 15:25
    Bu adam kafayı yemiş. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor.. Muhalefet etmekle vatana ihanetin aynı davranış olmadığını bilemiyecek kadar müptezel bir şahıs.. Gelen gideni arartır derler.. Gerçekten çok doğru...
Daha fazla yorum görüntüle