HABER7

Yerel seçimlere 3 hafta kala belediye başkan adaylarının seçim kampanyaları hız kazandı. Özellikle büyükşehirlerde Cumhur İttifakı’nın adayları öne çıkarken, CHP-DEM Parti’nin gizli işbirliği kurarak desteklediği isimler de İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde koltuğunu korumaya çalışıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sessiz bir kampanya yürütmesi dikkat çekiyor. Ekranlara çıkmayan, polemiğe girmeyen, konuşmalarıyla öne çıkmayan Mansur Yavaş, rakibi Cumhur İttifakı’nın adayı Turgut Altınok’un afiş çalışmalarını ise baltalamaya çalışıyor. Genel itibariyle süreci “sessiz” ilerleten Mansur Yavaş’ın bu tavrı, 6 ay önce kendisi hakkında gerçekleştirilen bir konuşmayı akıllara getirdi.

KONUŞURSA BERBAT OLACAK

Metropoll Araştırma Başkanı Özer Sencar, Mansur Yavaş pek fazla konuşmaması nedeniyle popülaritesinin yüksek olduğunu, konuşacak pek bir şeyi olmadığını söylemişti. Yavaş’ın belediye başkanlığının başarısız olduğunu belirten Sencar, konuşması durumunda berbat olacağını ifade etmişti.

Özer Sencar, 30 Eylül 2023 tarihinde Medyascope yayınında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Mansur Yavaş’ın popülaritesinin yüksek olması konuşmamasıdır. Konuşsa berbat olup çıkacak. Konuşacak fazla bir şeyi yok. Ben şu anda Ankara'da yaşıyorum, Ankara'da belediye başkanı olarak, yaşadığım hayat için söylüyorum başarılı değil...”

İSTANBUL DA ANKARA DA AYNI

Aynı başarısızlığın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için de geçerli olduğunu söyleyen Sencar, “İstanbul’dakiler de Ekrem Bey için aynı şeyi söylüyor. Bugün bir arkadaşımın misafiriydim, ‘Hocam ben İstanbul'da yaşıyorum, Ekrem Bey başarılı değil’ diyor. Ölçümlerde başarılı gördük. Fakat tek tek vatandaşlarla konuştuğunuz zaman farklı şeyler duyuyorsunuz. Mansur Yavaş, Ekrem Bey gibi politika yapmıyor, polemkilere girmiyor.” demişti.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • EbûSaîd 06.03.2024 00:25
    Konuşunca cehaletleri ve boş oldukları açığa çıkıyor
  • SELAMET 05.03.2024 22:59
    KISACASI BEŞ PARA etmezler...
  • xxxx 04.03.2024 20:03
    meeensssooor konşmoypr yatıyor iş de yapmıyooor meeensooor yedi bitirdi enkarayı
  • Nöbetci eczan 04.03.2024 19:32
    Büyükşehirlerin düşman işgalinden kurtarılması elzemdir.
  • Adem 04.03.2024 19:24
    Bunlar ha terörist ha teröre destek vermiş.
Daha fazla yorum görüntüle