Geçtiğimiz günlerde Milli İstihbarat Teşkilatı ile İstanbul Emniyeti tarafından İsrail’in gizli servisi MOSSAD’a bilgi sattığı iddia edilen 7 şüpheliye operasyon düzenlenmişti. Operayonu değerlendiren Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer, İsrail'in insan istihbaratına yönelmesini "enteresan bir ayrıntı" olarak yorumladı.


"ENTERESAN AYRINTILAR VAR"

Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer şunları söyledi:
Gazze Savaşı'nda Türkiye'nin Filistin halkının yanında durarak, destek vermesi İsrail rahatsız ediyor. O yüzden bir anlamda Türkiye'den rövanş almak istiyorlar. 22 Aralık tarihinde Irak'ın kuzeyinde askerlerimize yapılan saldırıdan tutun da Çağlayan Adliyesi'ne yapılan saldırı aynı şekilde kiliseye yapılan baskın. Yine Fatih Camisi'ndeki imama karşı yapılan saldırı, hatta çok ilgisiz gibi görünse bile İzmir'de bir taksicinin katledilmesi saldırısı, bunların hepsinin arkasında doğrudan ya da dolaylı MOSSAD'ın olma ihtimali son derece yüksek. 
Ve Mossad aslında çeşitli toplumsal kesimleri harekete geçirecek eylemlerin yapılması için kendine bağlı unsurları Türkiye'de harekete geçirmeye çalışıyor. Fakat her bir girişimi neticesinde, hücresel temizlikle sonuçlandığı için MİT tarafından her geçen gün daha da güç kaybettiği, daha da zemin kaybettiği bir alana doğru gidiyor ve çok kısa sürede de artık deşifre oluyor. Şimdi tabii burada şunu görmek lazım. Dikkat edilirse bu en son Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yaptığı operasyonda bazı enteresan ayrıntılar var. 


"MİT'İN TEKNİK KAPASİTESİ MOSSAD'I GEÇTİ"

Bunlardan bir tanesi dikkat edilirse dünyada elektronik teknik ve sanal istihbarat konusunda en yüksek seviyede olan İsrail istihbaratının Mossad'ın aslında insan istihbaratına yönelmiş olması çok enteresan bir ayrıntıdır. Neden? Çünkü teknik istihbarat da, Milli İstihbarat Teşkilatımız MOSAAD'ı geçmiş durumda. Teknik kapasitesi bizim Milli İstihbarat Teşkilatımızın teknik kapasitesi MOSSAD'tan daha yüksek. İnsana yöneliyor. İnsan tabii insan istihbaratında da teknikle birlikte kombine edildiğinde Milli İstihbarat Teşkilatımız tabii kendi alan bırakmıyor. Yakalanıyor. Şimdi bu birincisi. Ikincisi yakalananlardan bir tanesi emniyet mensubu, üç tanesi de emniyetten atılma FETÖ'cü. Yani şimdi dolayısıyla bakın FETÖ'cülerin kim olduğunu bu dünya milletimiz bir kere daha anlasın. Yani İsrail istihbaratına çalışan FETÖ'cüler. Yani daha önceden de zaten hep İsrail istihbaratına CIA'ye çalışıyorlardı bunlar. Onların terminal uçlarıydı. Şimdi de aynı. 

Yorumlar 17 Yorum Var
  • German 50 07.03.2024 20:50
    Yahu neden bu kadar bilgi veriliyor...,her şeyi aciklamak zorunda değilsiniz...
  • Aras 07.03.2024 20:34
    Bak nekadar güzel dedektiflik için yeni yasaya ihtiyaç var ozaman ,hükümette biran önce çıkartsın bir zahmet
  • Aziz 07.03.2024 20:00
    Hainlere idam şart, yakalanan mossad ajanların hepsine idam şart. Ajan soka bilyormu daha Türkiye'ye. Türkiyedeki yahudiler ve yahudilerle iş yapanlar denetim altında tutulsun.
  • GECE KARTALI 07.03.2024 19:54
    Yakaladığınızın kafasına sıkmazsanız mossadla ömür boyu uğraşırsınız...
  • Qwert 07.03.2024 18:11
    Hep yazıyorum haine idam olmazsa bunlar bitmez.
Daha fazla yorum görüntüle