Antalya AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü gazetecilerle bir araya geldi. Tütüncü seçim çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Hakan Tütüncü ayrıca Antalya'nın mevcut sorunları nasıl çözeceğini de anlattı.

"HEMŞEHİRLERİMİZLE GÖNÜL BAĞI KURDUK"

Hakan Tütüncü şu açıklamaları yaptı:

Adaylık sürecinde yapılan bütün anketlerde ismimin ön planda çıkmasının temel sebebi hemşehirlerimizle kurduğum gönül bağıydı. Antalya’nın şehir merkezinde doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tam 15 tane yeni koridor açma hedefi koyduk. Eğitimden üretime, turizmden altyapıya kadar hayatın birçok alanına dokunan çalışmalarla yoğun bir 5 yıl geçireceğiz. 2024 yılında '60. Altın Portakal Film Festivali’ni biz yapacağız' diye müthiş bir motivasyon ve enerji içerisindeyim.

Antalya’nın hangi ilçesine gidersek gidelim, bizim hemşehrilerimizle böyle bir gönül bağımız oluştu. Mesela biz gittiğimiz ilçelerde seçimlerden daha çok hayatı konuşuyoruz. Herkes demokratik sistemde bize oy verecek değil. Ama oy vermeyenlerin de bize saygı ve sevgi duydukları bir toplum inşa edebilirsek, bizim geleceğe yönelik yönetimle ilgili birçok problemi ortadan kaldırmış oluruz, böyle bir ortamı şehre kazandırırız.

"ULAŞIMI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Bizim önümüzdeki süreçte ele almak istediğimiz 3 tane esas mesele var. Bunlardan birincisi ulaşım, Antalya’da ulaşım akıl almaz şekilde kötüye gidiyor. Diyebilirim ki İstanbul trafiğinden bile daha sıkıntılı günler yaşamaya başladı. Siz 5 yıl belediye başkanlığı yapacaksınız, o 5 yıl içerisinde şehrin nüfusu artacak. O 5 yıl içerisinde araç sayısında da artış olacak. Dolayısıyla taşınan araç ve taşınan insan sayısında artış olacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak diyeceksiniz ki ben Antalya’nın ulaşım ağına yeni bir yol ekleyememeyi bir prensip kararı haline getirdim. Bu temel atmama törenine benziyor. Böyle bir akıl tutulması içerinde 5 yıl geçirdik. En basit mantıkla bile değerlendirdiğinizde araç sayısı artıyor. Taşınan insan sayısı artıyor. Toplu taşımanın yükü de artıyor. Trafiğin kördüğüm olduğu kavşaklarda bir tane bile katlı köprülü kavşak sistemi yapmayacaksınız ve bunu bir belediyecilik görevi olarak tanımlamayacaksınız. Biz bu şekilde planlamalarımızı yaptık. Antalya’nın şehir merkezinde doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tam 15 tane yeni koridor açma hedefi koyduk. Bunu planladık. Tam 22 tane katlı köprülü kavşak ve kavşak düzenlemesi yaparak bu yolların meydana getirdiği o sorunları ortadan kaldırmaya niyet ediyoruz. Toplu taşımayı güçlendirmeyi hedefliyoruz. 

SEL SORUNUNA DEĞİNDİ

İkincisi her yağmurda siz de basın mensupları olarak artık Antalya’nın sel baskınlarından bizar hale geldiğinin haberlerini vermek durumunda kalıyorsunuz. Bizim hemşehrilerimiz orada, o sıkıntıları yaşıyor. Eğer Antalya’yı bir dünya kenti olarak tanımlıyorsak, bu Antalya’nın her yağmur sonrası yüz yüze kalmak durumunda olduğu bir görüntü olmamalı diye düşünüyoruz. Bugün yağan yağmurlar, dün de yağıyordu. 5 sene önce de yağıyordu. Neden o zaman bu tip manzaralarla biz karşı karşıya kalmıyorduk? Sebebi çok basit. Şehir büyürken siz yağmur suyu sistemini doğru bir şekilde, bilimsel bir yöntemle planlamazsanız o alandaki yatırımları sürdürmezseniz, bu yatırımlara 5 yıl ara verirseniz gelinen tablo kelimenin tam anlamıyla bu olur. Antalya nasıl bir akıl tutulması içinde yönetiliyor? Size çok basit bir şey söyleyeyim; 1 ay önce gece saatlerinde yağan yağmurda, selden dolayı bir alt geçidimizde, bir vatandaşımız boğularak hayatını kaybetti. Bizim belediyemizin önündeki bir kavşak, Menderes Bey döneminde yapılmıştı. Tam 5 yıl boyunca, Antalya Büyükşehir Belediyesi o yağmur suyu menfezlerini temizlemeye yönelik bir çalışmada ve girişimde bulunmadı. Bu alanda bir ihale açmamış. Antalya’da turistik bölgelerde şöyle bir sıkıntı var; kanalizasyonlar SOS veriyor. Mavi bayraklı denizimiz, şu an tehdit altında. 

"İMAR KONUSUNDA CİDDİ EKSİKLİKLER VAR"

İmar ve şehircilik konusunda da Antalya’nın ciddi eksiklikleri var. Eskiyen konutlarımız var, dirençli bir şehir meydana getirmemiz lazım. Özellikle 1999 öncesi oluşan mahallelerimizde, çok hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm talep edilmektedir. İmar ve şehircilik noktasında ortaya koyacağımız en önemli vizyon yerinde kentsel dönüşüm modelleri, afetlere dayanıklı bir şehir meydana getirmek. Antalya’da biz turizmin daha da çeşitlenmesi için turizmin daha büyük bir gelir kapısı olması için hem ülkemiz açısından hem hemşehrilerimiz açısından önemli çalışmalar yapacağız. Antalya aynı zamanda tarımın da başkentidir. Tarım, Antalya’da çok önemli bir sektördür. Özellikle küçük çiftçilerimizin üretim süreçlerine katılmasına yönelik inanılmaz destekler ve sosyal projeler ortaya koyup, bunları da geliştireceğiz. 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Aslan 07.03.2024 18:13
    Efsane baskan masallah
  • Danimarkadan 07.03.2024 17:49
    Önce hazır kentsel dönüşüm bekleyen kepezdeki sorunlu kişileri tespit edip mağdur olan insanların sorınlarını çöz 7 senedir kirada rezil oluyor insanlar ( eski komşularımın sorınları )