Ekrem İmamoğlu’nun ‘temelini sıfırdan ben attım’ dediği Çekmeköy - Sancaktepe metrosunun şantiyesinden İBB eski Başkanı Kadir Topbaş’ın görüntüleri ortaya çıktı, işte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 yıllık yönetimi içinde Çekmeköy-Sancaktepe, Göztepe-Ataşehir ve Mahmutbey-Esenyurt metrolarının temelini kendisinin attığını iddia etti. Ancak bu projelerin yapımına AK Parti belediyeciliği döneminde başlandığı ortaya çıktı.

İmamoğlu’nun katıldığı bir programda genç bir genç kadının "Siz, kaç metronun temelini attınız?" sorusuna cevap verdi. 

Genç kızın sorusuna yanıtlayan İmamoğlu, "Tabii tabii, temel dediğiniz ne? Metronun temeli nasıl atılır biliyor musunuz?" diyerek soruya soruyla karşılık verdi.

İmamoğlu daha sonra sözlerini, "Temel nasıl atılır mesela nasıl ikna ederim sizi? Bakın Mahmutbey-Esenyurt örnek, Göztepe-Ataşehir örnek, Çekmeköy-Sancaktepe örnek. Bunlar sıfırdan." diyerek sürdürdü.

Yaşanan diyaloğun ardından gerçek ise bambaşka çıktı.

İBB'nin sitesinden elde edilen verilere göre Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nın temelinin 2017 yılında atıldığı ortaya çıktı.

Bir diğer Göztepe-Ümraniye Metro Hattı'nın inşaatına başlangıç tarihinin de yine 2017 olduğu görüldü.

TOPBAŞ’IN TEMEL ATMA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Ayrıca, İmamoğlu’nun ‘temelini sıfırdan ben attım’ dediği Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı'yla ilgili merhum İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın temel atma görüntüleri de ortaya çıkan bir diğer detay oldu.

Yorumlar 76 Yorum Var
  • Neco 09.03.2024 14:19
    Yalan dolandan başka bir şey yok hani temel atmama töreni yapmıştı bu vatandaş ayıp ayıp
  • Osman 09.03.2024 05:30
    Temel atmak önemli değil, bitirmek önemlidir. Bende her gün temel atayım, sonucunu görmek lazım.
  • Ülkücü 09.03.2024 02:10
    Mahmutbey Mecidiyeköy metrosu.... Alibeyköy Unkapanı metrosu.... En önemli metro hatlarının eser sahipleri de sayın Kadir Topbaş beye ait. Bunu bu güzergah da oturanların hepsi biliyor.... Hepsinin tören videoları var. Yüzde 98 le.. i.... oğluna teslim edildi
  • Misafir 09.03.2024 00:34
    Tam tiyatrocu
  • İzmirli 09.03.2024 00:31
    Yanki Eko
Daha fazla yorum görüntüle