Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Özgür Özel'den ilginç bir açıklama geldi.

CHP Gençlik Kolları'nın İstanbul’da Dijital Gençlik Buluşması’na katılan Özel, gençlerin sorularını cevapladı.

"DARBEYİ GENÇLER YAPIYOR DESİNLER, BEN O DARBEYE TESLİM OLURUM"

Özel'in burada 15 Temmuz hain darbe girişimine değindiği açıklamaları gündem oldu.

Özel'in açıklamaları şu şekilde:

Gecenin üçünde yine telefon çalsın, darbe oluyor desinler ayağa kalkar fırlarım, kim yaptığıyla ilgilenmem. Ama derlerse ki gençler yapıyor, bütün partideki gençler, 40 yaşın üzerindeki bütün siyasiler tasfiye olacak. Ben o darbeye teslim olurum.

Bütün partilerde 40 yaş üzerindeki siyasetçiler gitsin, bütün partilerde 40 yaş altı siyasetçiler kalsın, ben bu darbeye razıyım dedim. Gerçekten de razıyım.

AK PARTİ'DEN ÖZEL'E TEPKİ 

AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gençler her zaman özgürlükle, demokrasiyle ve değişimle yan yana anılmalıdır. CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel ise katıldığı bir yayında "Gece telefon çalsın, 'darbe oluyor' desinler ama 'gençler yapıyor' dersinler; ben o darbeye teslim olurum” şeklinde siyasi akılla bağdaşmayan bir beyanda bulunmuştur. CHP Genel Başkanı Sayın Özel'in gençlerimizi 'darbe' gibi uğursuz ve lanetli bir eylemle ile yan yana zikretmesi, aynı cümlede anması ve gençleri desteklemeyi 'darbe' ile özdeşleştirmesi tam bir akıl tutulmasıdır. Sayın Özel'in bu beyanatı, CHP'nin demokrasi açığının ne kadar fazla olduğunu ve CHP yönetiminin demokrasinin alfabesine ne kadar yabancı olduğunu bir kere daha göstermiştir. Sayın Özel’in siyasi kelime dağarcığının bu kadar sığ olması da vahimdir" dedi. 

Yorumlar 220 Yorum Var
  • aslında 27.03.2024 09:16
    Ülkelerin her 100 senede bir ki 3 nesildir başlarına tarihi bir kırılma gelir. biz kur'an yakılan zamanı görmedik çocuklarımız başörtüsünün sokakta bile yasaklanmaya çalışıldığını. Mecburi sahtekarlığınızdan haberleri yok ta sizleri insan evladı sanır.
  • Afyon 19.03.2024 23:26
    Yine sacmalamis. Ne dedigini bilmiyor. Bu chp de adam mi yok? Yoksa kasten mi bunlar baskan oluyor ya?
  • Mek 19.03.2024 20:11
    Ilk karsi cikanlardan olmazsa adimi degistiririm. Darbeye degil, 40 yas uzeri tasfiye olayina. Cunku ugruna devirmeyecekleri çam olmayan koltukarini bunlar hic "comezlere" birakirmi :)
  • Metin 19.03.2024 19:23
    Daha partisine başkan olamamış, belediye başkanın İstanbul'da reklamınin yapılmasına izin vermemiş . Belediye başkanın konuşman için kürsüde mikrofonu vermemiş kenardan konuşmaya çalışıyorsun. Gelmiş millet akıl veriyor.
  • TARKAN 19.03.2024 19:13
    Lafa gelince demokrasi derler seçim derler ama halkın iradesi bunları beğenmeyince darbeye sayılırlar. Bunlardaki kafanın siyonist israilden hiç bir farkı yok. Böyle konusmak da suç olmalı. Burada bir azmettirme söz konusu vatana ihanet söz konusudur. Darbe olsa hiç ilgilenmem demek düşman da gelse bu ülkeyi ele geçirse bu durumdan daha iyi diyebilec3k kadar üstü kapalı anlatım var.
Daha fazla yorum görüntüle